Rebelii z minulého týdne, kdy stále ještě zavřeným pražským tunelem Blanka prosvištěl zpěvák Ben Cristovao se 40 svými kamarády, rádi napodobují další a další.

Ve čtvrtek tam strážníci načapali další milovníky adrenalinu. Sice nic neničí, ale i tak. „Pětiprocentní klesání je velké. A také asfalt je hrubý,“ uvedl mluvčí Metrostavu František Polák.

Firma, která se o stavbu stará, se údajně bojí o bezpečí »závodníků«. Těm to ale nevadí, naopak. Adrenalinový zážitek, kdy se jezdci dostávají do euforie, je právě to, co jim sedí. Včetně Cristovaa.

Stálo to za to

„Podle mě to byl jeden z nejlepších zážitků vůbec, je tam dokonale hladký povrch, po kterém můžete jet, aniž byste za zády cítili auto. Byl to krásný pocit,“ popsal Blesku sedmiminutový »let« Blankou.

Nad postihem ale mávl rukou. „Věděli jsme, že gumovými kolečky longboardu tomu nic neuděláme. Když jsme viděli, že to není výrazně zabezpečené, tak jsme si to sjeli. Samozřejmě pak přijela policie, museli jsme malinko utíkat, ale bylo to super, stálo to za to,“ řekl.

A možná to tak policii vysvětlí i v pondělí, kdy se tam má dostavit. „Uvidíme, jak to budeme klasifikovat, zda jako přestupek, či nikoliv,“ uvedla policejní mluvčí Jana Rösslerová.

Blanka Blanku otevře

Nejdelší městský tunel v Evropě, který nakonec stál neuvěřitelných 37 miliard, uvítá řidiče oficiálně až 2. prosince, v den, kdy slaví svátek Blanka.

Cristovao ale doufá, že se tam do té doby ještě dostane. „Třeba se to povede i legálně, že nám to dovolí, že to bude na chvilku zavřené. Zkusíme to domluvit, aby nás za to nemuseli postihovat.“

Video
Video se připravuje ...

Ben Cristovao: Spal jsem i s těmi, se kterými jsem nechtěl! Markéta Reinischová, Lukáš Červený

Fotogalerie
8 fotografií