„Chtěli jsme navázat na naše úspěšné večery Noc s legendou a s manželkou jsme si říkali, že tentokrát bychom chtěli nějakého hollywoodského herce. Když se naskytla šance získat tak velkou hvězdu, šli jsme do toho. Jean-Claude Van Damme je světovou superstar se skvělým příběhem, který do našeho večera přesně zapadá,“ uvedl promotér akce Petr Větrovský.

Oproti předchozím večerům tentokrát budou v hledišti SaSaZu převažovat stoly. Vstupenky na setkání s belgickým hercem a sportovcem stojí od 1490 korun, ke stolu s občerstvením od 3490 korun.

Van Damme navštívil Českou republiku již několikrát, například v listopadu 1995, kdy jako někdejší profesionální mistr Evropy v karate převzal záštitu nad večerem kickboxu. V Praze pobýval také v roce 2010, kdy předsedal porotě v soutěži Česká Miss.

Dvaašedesátiletý Van Damme je proslulý především rolemi v akčních hollywoodských snímcích, v nichž uplatňuje svoji celoživotní lásku ke karate. V roce 1979 se jako karatista stal profesionálním mistrem Evropy ve střední váze. Věnoval se i dalším bojovým uměním a kickboxu a od 16 let chodil pět let na balet. Jako sedmnáctiletý se stal mistrem Belgie v kulturistice.

Před kamerou debutoval v roce 1984 malou rolí ve francouzském snímku Ulička barbarů a rok nato natočil v Hollywoodu film Karate tiger. Jeho další snímek Krvavý sport, nabitý ukázkami nejrůznějších asijských bojových umění, se stal kasovním trhákem a Van Dammovi se začaly role jen hrnout. Ty nejznámější ztvárnil ve filmech Kickboxer, Dvojitý zásah, Univerzální voják či Timecop. Jeho úspěšnou kariéru v 90. letech ale provázely i drogy. „Všichni, kteří na mně vydělali jmění, přátelé, agenti, právníci, se ani nenamáhali mě v léčebně navštívit,“ konstatoval tehdy zklamaně herec.

V posledních letech se Van Damme objevil v akční sérii Postradatelní, ve které se sešly největší hvězdy akčních snímků.

Fotogalerie
12 fotografií