Podle Maška zoo u zvířat kvůli vysokým teplotám žádná výrazná opatření nezaváděla, na naše klimatické podmínky jsou totiž zvyklá. Situace je navíc podle něj srovnatelná s předchozími roky. „Na naše teploty jsou (zvířata) již zvyklá a nedá se říct, že by to pro ně byl takový šok,“ sdělil.

Zvířata mají vždy možnost jít se ukrýt do vnitřní ubikace. Řada druhů, jako například gorily nížinné, sloni indičtí, vombati nebo dravci, má pak přímo v expozicích bazének či vodu na osvěžení. V některých výbězích fungují rozprašovače vody, a to například u tučňáků či ďáblů medvědovitých. U ledních medvědů je podle Maška tradičně v provozu výrobník ledu.

U návštěvnosti pak zoo nepozoruje, že by horké letní počasí návštěvníky odrazovalo. Poskytuje totiž několik míst k odpočinku či ochlazení, jako jsou restaurace a stánky s občerstvením a chlazenými nápoji či zmrzlinou, klimatizované pavilony nebo i takzvaná mlžítka. Poblíž restaurace Gaston se nachází i dětský bazének, který je podle Maška hojně využíván. Kromě toho pak zahrada nabídne i spoustu zeleně a stinných míst.

Video
Video se připravuje ...

Luskouní samička Šiška v létě 2023 Zoo Praha

Fotogalerie
64 fotografií