První tóny rockových pecek se napříč Letňany a blízkými čtvrtěmi rozezněly ve středu už krátce po poledni. Ve 13:00 totiž vystoupení řady hvězd odstartovali tuzemští Lake Malawi. Po nich následoval ohňostroj zvučných jmen, který vyvrcholil v nočních hodinách hvězdami první kategorie. Pražany nadchla americká zpěvačka Gwen Stefani, a po ní pop rockoví Maroon 5. Tato jména samozřejmě vzbudila i největší ohlas mezi návštěvníky.

Zážitek i přes déšť!

Šla jsem na Gwen Stefani. Ta za mě vyhrála,” usmívala se Dominika po koncertu. Vystoupení zpěvačky, módní návrhářky a příležitostné herečky splnilo její očekávání. „Nejlepším momentem byla pro mě závěrečná písnička, na tu jsem čekala celou dobu a mám radost, že ji neopomněla,” povídá Dominika.

I podle Olgy byla nejlepší Gwen Stefani. „Byly sice dlouhé prodlevy mezi interprety, ale jinak vystoupení samotná byla dobrá,” sděluje Blesku své dojmy Olga. Jen ji mrzí, že se rozpršelo a diváci nebyli krytí. „Plachta tu zřejmě být nemohla, takže se nedá nic dělat,” dodává. Zato podle Aleny byli nejlepší Maroon 5. „Splnil má očekávání, ale bohužel musím odejít o něco dříve,” informuje.

Festival se nám moc líbil i přes deštivé počasí. Hodně jsme se tomu nasmály. Nejlepší byla Gwen Stefani, protože měla skvělou taneční show,” říká za dvě další kamarádky Veronika. „A taky musím pochválit ambulanci, protože jsem si zvrtla nohu. Byla na místě a pomohla mi,” směje se Veronika.

Přecpaného metra se bojíme, ale nic nám nezbývá. Proto jsme vynechaly poslední písničku a spěcháme do metra,” usmívá se Veronika. Lucie s Evou si festival také užily. „Nejlepší byl Maroon 5 a Gwen Stefani taky,” říkají shodně. „Na koncert jsme jely autem a zpátky pojedeme taky autem. Jsme z úplně jiné části Prahy,” říká Lucie s Evou.

Doprava zpátky

Právě doprava na místo, ale především pak z místa, budí v Letňanech odedávna obavy. Někteří lidé nechávají své vozy na nedalekém parkovišti obchodního centra, jiní využívají blízkosti stanice metra. Ta bývá po těchto hromadných akcích pochopitelně naštosovaná k prasknutí.

Stejně tomu bylo i tentokrát. O půl jedenácté večer, kdy akce začala končit, se ke stanici metra vydal konstantní proud tisícihlavého nadšeného davu. Se závěrečným potleskem se pak proud změnil v divokou řeku z protrhlé přehrady, kdy lidé doslova závodili o místa v metru. Soupravy sice odjížděly přeplněné, takže si lidé museli počkat na další. Nicméně vše proběhlo bez problému.

Video
Video se připravuje ...

Takto vypadala situace těsně před koncem koncertu Prague Rocks. Lidé pomalu začali odcházet, aby se nemuseli tlačit v metru. (21. červen 2023) Jan Dařílek

Fotogalerie
47 fotografií