Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Máte chuť upálit o poslední dubnové noci čarodějnici? Víme, kam v Praze vyrazit!

/
  • Pálení čarodějnic
    26. dubna 2022 ● 06:15

     O víkendu nás čeká již tradiční „pálení čarodějnic“, které proběhne v noci ze soboty na neděli. Velké ohně a vůně opečených špekáčků zaplaví i Prahu. Kam se v hlavním městě vypravit a užít si poslední dubnovou noc?

  • 1.

    Čarodějnice na Hostíku

    Pálení čarodějnic
    Autor: Foto: David Malík, ČHMÚ

    Čarodějnický rej se po covidové pauze vrací na hostivařskou pláž. V sobotu od tří hodin odpoledne zde bude připraven zábavný program pro celou rodinu. Nebude chybět hudební produkce, soutěže pro děti ani nepostradatelné opékání buřtů. Vstupné je 150 korun pro dospělé, děti a ZTP jsou zdarma.

  • 2.

    Čarodějnice ve Žlutých lázních

    I ve Žlutých lázní zapálí velikou hranici
    Autor: zlutelazne.cz

    Ve Žlutých lázních začne zábavný program v sobotu už od deseti hodin dopoledne. Na nejmenší čekají kreativní čarodějnické dílny, pouťové atrakce, workshop bubnování a malování na obličej. Každé dítě do 15 let, které přijde v kostýmu má vstup zdarma, a navíc může vyhrát lákavou cenu v klání o nejlepší čarodějnickou masku.

     

    „Připravujeme celodenní rodinný program. Nebude chybět tradiční čarodějnická bojovka, hod pavoukem, čarodějnický labyrint, nebo hra Čaj-rum-bum. Kdo projde všechna určená stanoviště s naší kartou a získá za splněný úkol razítko, může se těšit na malý dáreček,“ říká Simona Šteruská, programová manažerka areálu Žluté lázně. Vstupné je 100 korun.

  • 3.

    Čarodějnický koncert v Kasárnách Karlín

    Kdysi zanedbaný prostor pozměnila iniciativa několika nadšenců v nevšední prostory, kde to žije kulturním životem - výstavy, koncerty, promítání film, různé besedy apod.
    Autor: Dorota Velek

    Zajít do Karlínských kasáren na Čarodějnice je vždy vcelku dobrý nápad. Přes den je tu spoustu  ohnišť, kde je možné si opéct buřty, a to klidně i s dětmi, pro které je celý areál vhodně upraven. Večer se pak mohou vyřádit i dospělí, což platí i letos. Od půl sedmé zahraje venku u ohně DJ a pak se zábava přesune do vnitřních prostor. Od devíti zahrají Genuine Jacks v garážích a ve 22:00 následuje afterparty s Voodoo Beats. Vstup na koncerty je 150 korun.

  • 4.

    Čarodějnice na Ladronce

    Pálení čarodějnic na Ladronce
    Autor: Foto: David Malík, ČHMÚ

    Na Ladronce se bude od sobotního poledne  konat již 15. ročník největšího čarodějnického reje ve střední Evropě! Letošní pestrý program představí kapely: O5 a Radeček, Like-It, Deaf Heart, ADYS a nebude chybět ani DJ show.  Můžete se také těšit na doprovodný program v podobě upálení čarodějnice, soutěž o nejlepší masku, Čarodějnickou stezku nebo workshopy  připravené od DDM a spolků z Prahy 6. Vstup na akci je zdarma.

  • 5.

    Čarodějnice v Loděnici Vltava

    K čarodějnicím neodmyslitelně patří i košťata.
    Autor: archiv

    „Po letech nucené pauzy budou v Loděnici Vltava opět čarodějnice. Děti se můžou těšit na skákací hrad, lanové překážky, projížďky na lodičkách, kupu čarodějnických stanovišť a divadlelní pohádka Kašpáek u Čarodějnice. Po tradičním upálení čarodějnice bude možnost opečení špekáčků,“ zvou organizátoři. Akce je od půl čtvrté a je zdarma.

  • 6.

    Pálení čarodějnic s Ulitou - Po stopách Merlina

    Pálení čarodějnic se koná už tento víkend.
    Autor: archiv pořadatelů, archiv Blesku, profimedia.cz

    Čarodějnice v žižkovském DDM Ulita budou tématicky zaměřené. „Tento prastarý svátek má kořeny už v časech Avalonu, moudrých Druidů a čarodějů. Pomůžete nejznámějšího Merlinovi ochránit jeho království?“ lákají organizátoři. Pro děti jsou připravené. nejrůznější stanoviště, kde si vyrobí svůj talisman, vyzkouší si překonat svůj strach a zařádí si na magické stezce. Kdo přijde v masce, může si zařádit i v čarodějném reji. Samozřejmostí je venkovní občerstvení, opékání buřtů, živá hudba a pohodová atmosféra. Vstup je zdarma.

  • 7.

    Čarodějnice na Stanici přírodovědců

    Pálení čarodějnic
    Autor: Foto: David Malík, ČHMÚ

    Čarodějnice v lehce vzdělávacím duchu připravili pro letošek i ve Stanici Přírodovědců na pražském Smíchově. Venkovní stanoviště nabídnou zábavné úkoly a odměny pro děti. V rámci akce bude možné se seznámit s projektem City Nature Challenge – pozorování přírodní rozmanitosti na území Prahy. Vstupné je zdarma.

  • 8.

    Malostranské čarodějnice

    Malostranské čarodějnice
    Autor: facebook

    Malostranské Čarodějnice odstartují v sobotu už v 15:00 na Kampě, kde bude připravena zábava hlavně pro děti, které se mohou těšit na skákací hrad, tradiční dřevěný kolotoč, rytířskou cestu nebo karikatury. V parku nebudou chybět ani stánky s občerstvením. Průvod z Malostranského náměstí vyrazí kolem 18:00 po trase: Mostecká - Karlův most - Kampa - park Kampa. Pálení čarodějnic na Kampě proběhne u připravené hranice kolem 19:00. Vstup je zdarma

  • 9.

    Čarodějnice na Smíchovské náplavce

    Opékání buřtů k Čarodějnicím patří
    Autor: profimedia.cz, archiv Blesku

    „Přijďte si užít poslední dubnový den na Smíchovskou náplavku. Je pro vás připraven výběr jídel a nápojů z celého světa, s dětmi si můžete opéct špekáček, vyrobit čarodějnickou masku, povozit je na historickém dřevěném kolotoči a od 21 hod. můžete sledovat ohnivou show,“ zvou organizátoři.

  • 10.

    Čarodějnice na Chodovské tvrzi

    Opékání špekáčků nebude chybět
    Autor: Archiv MČ Královo pole

    V sobotu od tří hodin odpoledne bude před Chodovskou tvrzí připraveno mnoho čarodějných soutěží pro malé i velké. Chybět nebude ani opékání buřtíků nebo hudební doprovod. Vstup na akci je zdarma.

    Video
    Video se připravuje ...

    Pálení čarodějnic. Jaké jsou zvyky a tradice spojené s touto nocí plné magie? Videohub

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
VYHLEDAT VÝSLEDKY Načítám
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy