Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Oblíbená kluziště po celé Praze zase fungují: Kam si jít zabruslit?

/
  • Bruslení v Praze
    Aktualizováno - 3. prosince 2021 ● 13:36
    27. listopadu 2021 ● 05:10

    I když v České republice platí nouzový stav, na možnost si jít zabruslit to naštěstí nemá moc velký vliv. Jen je třeba počítat s tím, že horkáý svařák bude třeba vyměnit za čaj, alkohol se na veřejnosti v nouzovém stavu pít nesmí. Horkou novinkou letošní bruslařské sezóny je kluziště na Střeleckém ostrově, které zde vybudovala Praha 1 ve spolupráci s Malostranskou besedou, vůbec poprvé se letos otevřelo kluziště v Riegrových sadech.

  • 1.

    Riegrovy sady a Grébovka

    Kluziště v Rigerových sadech.
    Autor: MČ Praha 2

    V Praze 2 najdou nadšenci do ledních sportů dvě kluziště. První z nich, v parku Grébovka, se otevřelo 1. prosince. Další odstartovalo sezónu v pátek 3. prosince v Riegrových sadech, bruslaři se zde mohou projet vůbec poprvé. 

    „Po loňské zkušenosti jsme opět otevřeli kluziště v Grébovce a premiérově zde v Riegrových sadech s nádherným výhledem na Hradčany. Pevně věřím, že počasí i epidemická situace umožní, aby si obě sportoviště školáci i rodiny s dětmi dostatečně užili,“ uvedl místostarosta Prahy 2 Jan Korseska (ODS). Obě kluziště si mohou Pražané užívat do 28. února.

    Otevírací doba:

    Od 9 do 20, přičemž od 9 do 14 hodin jsou obě kluziště vyhrazena pro MŠ a ZŠ.

    Vstupné:

    Pro mateřské i základní školy z Prahy 2 a pro děti do 6 let je vstupné zdarma, celodenní vstupné je 50,- Kč.

    Půjčovné:

    80 Kč

  • 2.

    Na Františku

    Kluziště Na Františku
    Autor: Praha.eu

    Kluziště přímo v centru Prahy o velikosti 40x20 metrů se nachází prakticky hned vedle nemocnice Na Františku. Je postavené na umělé trávě víceúčelového hřiště, které tu aktivním Pražanům slouží od jara do podzimu. Kluziště je vhodné i pro návštěvu s malými dětmi, provozovatel ovšem zakazuje používání hokejek a do areálu mají zákaz vstupu také pejsci.

    Otevírací doba:

    Bruslení pro veřejnost je ve všední dny v odpoledních hodinách od 15:30 - 17:30, v sobotu pak do 19:00. Přesný rozpis k nahlédnutí zde.

    Vstupné:

    Děti 0-14 let 40 Kč.

    Dospělí 70 Kč.

    Půjčovné:

    100 Kč/h (záloha 500 Kč).

  • 3.

    Střelecký ostrov

    Bruslení na Střeleckém ostrově
    Autor: MČ Praha 1

    Kluziště na Střeleckém ostrově je letošní novinkou Prahy 1. Na Střeleckém ostrově se bruslilo už od pradávna, v novodobé historii však tato zimní kratochvíle ze Střeláku vymizela. Nyní se bruslení vrátí. Kluziště o rozměrech  10x20 m zde vznikne ve spolupráci městské části a Malostranské besedy.

    Víte, že...

    Jedna z nejstarších zimních fotografií Prahy je kluziště na Střeleckém ostrově, které spolu s aranžovanými bruslaři zachytil František Fridrich v roce 1869? O dva roky později v roce 1871 zde fotografoval také amerického krasobruslaře Jacksona Hainese, který tehdy navštívil Prahu při svém evropském turné.

    Otevírací doba:

    po - pá 14.00 - 21.00

    so - ne 10.00 - 21.00

    Vstupné:

    Obyvatelé Prahy 1 a děti do 10 let zdarma, ostatní 50 Kč

    Půjčovné:

    100 Kč/h 

  • 4.

    Arkády Pankrác

    Kluziště Arkády Pankrác
    Autor: Praha.eu

    V 4 Praze se už klasicky bruslí před obchodním centrem Arkády Pankrác. Na letošek si provozovatelé připravili novinku a kluziště výrazně zvětšili. Až do konce února si mohou děti a dospělí zabruslit na kluzišti o rozloze 600 m2. Výhodou je každodenní provoz, a to až do deváté večerní, takže si mohou jít zabruslit i dospělí třeba po práci. 

    Otevírací doba:

    Pondělí až neděle od 9:00 do 21:00.

    Děti do 6 let zdarma.

    Dospělí 80 Kč.

    Půjčovné:

    80 Kč.

  • 5.

    Gutovka

    Bruslení ve sportovním areálu Gutovka
    Autor: Praha 4

    Ve sportovním areálu Gutovka je všem bruslařům k dispozici zhruba 400 metrů čtverečních. Dokonce zde zájemci mohou hrát i lední hokej. Ve všedních dnech a o víkendu lze plochu rezervovat na hokejová utkání, tréninky hokeje a další skupinové akce, rezervaci je však třeba provést dva dny předem, a to na celý časový blok - to je 1,5 hod. Přímo v areálu funguje také půjčovna bruslí. K dispozici je také občerstvení, výhodou jsou i nedaleké toalety.

    Naše městská část plánuje akci „novoroční bruslení“ na neděli 2. 1. 2022. Využijeme našeho sportoviště na Gutovce, kde bude připravena ledová plocha pro návštěvníky celý den zdarma,“ řekl Blesku mluvčí Prahy 10 Jan Hamrník

    Otevírací doba:

    Pondělí až pátek od 12:30 do 17:00.

    Víkendy od 10:00 do 22:00 

    Cena:

    Děti 30 Kč za 2 hodiny

    Dospělí 60 Kč za 2 hodiny

    Půjčovné:

    50 Kč, záloha 500 Kč

  • 6.

    Pod Žižkovskou věží

    Kluziště pod Žižkovskou věží
    Autor: Praha.eu

    Bruslení ve stínu majestátní Žižkovské věže má své kouzlo. Velkou výhodou je i nedaleká restaurace, kam lze v případě promrzlých končetin zajít na něco dobrého. Otevřeno je až do devíti večer, což znamená, že z ledové plochy bývá krásný výhled na osvícenou Žižkovskou věž.

    Otevírací doba:

    Pondělí - neděle.

    9 - 11 hod.

    12 - 14 hod.

    15 - 17 hod.

    18 - 21 hod.

    Vstupné:

    Do 18:00 100 Kč/2h.

    Od 18:00 120 Kč/2h.

    Rodina 2+1 250 Kč/2h.

    Půjčovné:

    50 Kč/pár.

  • 7.

    Kluziště u ZŠ Glowackého

    Kluziště u ZŠ Glowackého
    Autor: FB kluziště Praha 8

    Na Praze 8 se dá bruslit hned na třech místech. Jedno z nich je i v areálu Základní školy Glowackého. K dispozici je půjčovna Bruslí ale i stánky s občerstvením a malými dárky. Dá se tedy spojit příjemné s užitečným, trochu si zasportovat, dát si čaj, a nakoupit dárky k Vánocům.

    Otevírací doba:

    Každý den od 09:00 do 19:30.

    Děti do 6 let zdarma

    Ostatní 50Kč/120 min, 90 Kč celodenní

  • 8.

    Vypich

    Kluziště Vypich
    Autor: MČ Praha 6

    Praha 6 má na kluziště, které vlastní, vysoutěženého provozovatele, kterým je místní Dům dětí a mládeže (Prahy 6) a na jeho provozu se Praha 6 podílí finančně (650 tisíc korun na sezónu). Už druhým rokem je naše kluziště umístěné na Vypichu, vstup na něj je pro všechny příchozí zdarma, poplatek se hradí jen za případné půjčení bruslí. V dopoledních hodinách si kluziště mohou rezervovat místní školky a školy. Provozovatelé na místě samozřejmě dodržují všechna aktuálně platná opatření, kontrolují bezinfekčnost (kromě dětí do 12 let) a i při pohybu na ledové ploše doporučují zakrytí dýchacích cest nanorouškou nebo respirátorem,“ řekla pro Blesk mluvčí Prahy 6 Tereza Schejbalová.

    Otevírací doba:

    Pondělí - neděle od 9:00 do 21:00. 

    Vstupné:

    Zdarma.

    Půjčovné:

    Brusle pro děti (do 15 let) – 60 Kč/ 60 min.

    Brusle pro dospělé (od 15 let) – 100 Kč/ 60 min.

    Kačenky pro děti – 50 Kč/ 60 min.

    Hrazdičky pro děti – 50 Kč/ 60 min.

    Helma 10 Kč/ 60 min.

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 0

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
VYHLEDAT VÝSLEDKY Načítám
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy