Třetí ročník Festival malých pivovarů se uskuteční v soboru 4. září v prostoru Trhů na Kulaťáku v Praze 6. Akce proběhne ve spolupráci s Městskou částí v rámci oslav 101 let Prahy 6, v čase od 11 do 20 hodin. 

Pivní speciály

Pivaře zajisté osloví pivní speciály, ležáky, pšeničná piva, APA, IPA, Porter, svrchně i spodně kvašená piva. Novinkou budou letos také jablečné cidery. Milovníci piva ochutnají mnohé pivní speciality. Chybět nebude klasický nakládaný hermelín a utopenci, guláš nebo trhané maso v housce. Návštěvníci se mohou těšit i na jamajské speciality na grilu, na francouzskou galetku, či mexickou quesadillu.

Festival nabídne také bohatý program, který je připravován ve spolupráci s Letištěm Praha. Pro zvědavce budou na místě připraveni odborníci z letiště zodpovídat zvídavé dotazy. Těšit se můžete na facepainting a aibrush tetování, možnost vyzkoušet si virtuální realitu i kreativní dílny pro děti. Na závěr se návštěvníci mohou vyfotit v letištním fotokoutku a shlédnout vystoupení psovodů a sokolníků z pražského letiště. 

„Oslovili jsme desítky malých producentů piva s nabídkou prezentace na této akci. Zajímavostí bude také účast partnerského města MČ Praha 6 Bayreuthu, které bude na svém stánku točit pšeničné pivo a opékat bavorské bílé klobásy,“ říká za pořadatele Andrea Vodňanská.

Celá akce bude probíhat v ekologickém duchu a filosofii „neplastování“. Pivo se bude čepovat do skla, vratných kelímků nebo ekologicky zpracovaného plastu.