Kromě černé komedie podle kultovního protiválečného seriálu divadlo připravilo premiéry dvou milostných kusů. Hra Čapek a Olga přiblíží příběh slavného prvorepublikového páru a Víra! Láska! Naděje? je divadelním zpracováním románu Aloise Jiráska Temno. Kromě toho budou podle webových stránek divadla na programu inscenace Letní den, Gin Game nebo hra Varieté pro tři páry rukou, kterou sehraje hostující Divadlo pod Šťastnou hvězdou.

„Všechny tři nové inscenace spojuje fakt, že se odehrávají ve velmi dramatických historických situacích. Dějiny tu jsou nejen kulisou, ale i velmi silným protihráčem. Skrze nejintimnější lidské vztahy nahlížíme na konkrétní historické okolnosti, které silně připomínají současnou dobu,“ uvedla k premiérám dramaturgyně vršovické scény Věra Mašková. Výraznou tváří divadla MANA je Lábus, který v komedii MASH svým nezaměnitelným hlasem ztvární amplion tábora válečných zdravotníků, stejně jako to udělal v českém dabingu původního seriálu. V inscenaci Vršovice jsou zlatý, řek tatínek pak vystoupí hned ve dvaceti rolích.

Nekašleme na kulturu

Sloganem kulturní události je „Nekašleme na kulturu!“ Podle místostarosty Prahy 10 Davida Kašpara (STAN) je celý koncept výrazně regionální. „Kromě toho, že ji zajišťuje naše tradiční divadlo a tváří bude slavný občan Vršovic, připravujeme i vystoupení žáků z desítkových škol,“ uvedl. Celý program podle webu divadla zakončí 15. července koncert Václava Neckáře a skupiny Bacily.

Video
Video se připravuje ...

Jiří Lábus uspěl u kritiků: Komu za to vděčí? (2014) Markéta Reinischová, Petr Koberle

Fotogalerie
5 fotografií