Containall se už od roku 2013 snaží pozvednout zapomenutá pražská zákoutí a vrátit do nich život. Projekt úspěšně odstartoval oživením Cihelné na Malé Straně, odtud se pak vše přestěhovalo do Stromovky a nyní nově zakotvilo na Vinohradech, konkrétně v Riegrových sadech.

„Dlouhodobě nás zajímají zákoutí, ze kterých společenský život vymizel, a chceme je pro lidi znovu otevřít jako místo k setkávání se. Plocha tady historicky sloužila jako sportoviště a přesně to na něm teď za podpory místního Sokola znovu obnovujeme," uvedla pro ČTK Natálie Mohoritová z obecně prospěšné společnosti Containall.

Plážový volejbal, stolní tenis i pétanque

Prostranství, kde se Containall nyní nachází, historicky sloužilo jako sportoviště, patřilo k nedalekému Sokolu Vinohrady. Časem ale sportoviště zpustlo a zchátralo a plocha se začala využívat jako parkoviště. „Celý prostor byl mnoho let nevyužívaný, pro nás tedy naprosto ideální. Sokol Vinohrady nám místo pronajal a nyní si sem lidé mohou jít zahrát beachvolejbal, ping pong nebo pétanque, plánujeme i venkovní posilovnu nebo badminton,“ řekl Blesku jeden ze zakládajících členu spolku Jan Faltys.

Na našem webu si lze zarezervovat datum a přesný čas, od kdy do kdy si chcete přijít zahrát a pak už stačí jen dorazit. Za drobný poplatek vám také půjčíme míč nebo pálena stolní tenis,“ dodává Faltys.

Hodina volejbalu vyjde na 200 až 300 korun, stůl na ping-pong pak na 50 korun za hodinu. Areál Containallu je otevřen od 14 hodin. Hřiště jsou ale volně přístupná a do dvou si sem můžete jít zasportovat zdarma. Využívat toho mohou jak jednotlivci, tak třeba školní nebo zájmové skupiny.

Pro děti bude divadlo

Na sezónu se chystá i několik akcí. Protože je v okolí hustě obydlená zástavba nebudou to rozhodně žádné divoké večírky ani koncerty. Ostatně hlasitou hudbu mají od nájemce zakázanou. „Chceme se zaměřit na děti. Chystáme pro ně například sportovní hry nebo divadlo. V jednání je i takový menší foodfestival, sezvali bychom sem několik foodtrucků. Podrobnosti ale zatím připravujeme,“ uzavírá Faltys.

Fotogalerie
10 fotografií