Tento rok je pro plovárnu na Štvanici, která nese stejné jméno jako její zakladatelé, Baden Baden, spíše takový zkušební. „Všechno se kvůli koronaviru posunulo a zkomplikovalo. Přesto věříme, že se náš nultý ročník osvědčí a příští rok otevřeme „naostro“. Už nyní ale budou pro návštěvníky připravena lehátka, samozřejmě i sprchy a toalety a nějaké to občerstvení. Když nám to počasí dovolí, rádi bychom fungovali až do září,“ popisuje jeden z majitelů David Boháč.

Občerstvení k vodě patří

Oficiální opening proběhl 13. srpna odpoledne, a za krátkou chvilku byla skoro všechna nachystaná lehátka plná. „Pro návštěvníky máme připravený bar s chlazenými nápoji. V nabídce je nealko, čepujeme pivko a rádi vám namícháme i nějaký ten osvěžující drink. Pro děti máme zmrzlinu a i něco malého na zub, protože jak známo u vody rychle vyhládne,“ popsal další ze spolumajitelů Jan Faltys. „Na příští rok tu chystáme pláž, dřevěné molo, hřiště na beachvolejbal a také třeba půjčovnu paddleboardů,“ dodal

Video
Video se připravuje ...

Nová plovárna Baden Baden se otevřela na Štvanici Veronika Foltová

Osvěžujících 17 stupňů

A jak je to s kvalitou a teplotou vody ve Vltavě? „Nechávali jsme si dělat testy a výsledky vyšly velmi dobře. Dokonce je tu čistší voda než třeba v Berounce, kam se jezdí koupat každý,“ upozornil Faltys „A teplota? No musím říct, že je ta voda hodně osvěžující, ale v tomhle vedru no nevadí, podle mě spíše naopak,“ řekl s úsměvem Faltys. Jeho slova potvrzuje i Český hydrometeorologický ústav, podle jehož měření má Vltava něco málo přes 17 stupňů Celsia.

Lidem se tu líbí

Prozatímní plovárna kromě občerstvení a velmi osvěžující Vltavy nabízí převlékárnu, sprchy a toalety. „Já už jsem pamětnice, na plovárnu jsem sem chodila vždycky, tak mám velkou radost, že se znovu obnovila. Je skvělé, že mladí jsou aktivní a dokážou udělat takhle bezvadnou věc,“ pochvaluje si paní Mirka.

„Je to skvělý nápad, mám dvě malé děti a jezdit s nimi k vodě je vždy komplikovaná výprava. Štvanici máme kousek, takže doufám, že to tu bude fungovat. Moc se mi tu líbí a dětem taky,“ řekla Blesku maminka Eva a sotva dokončila větu, už jí její dva kluci táhli nadšeně k vodě.

Video
Video se připravuje ...

Nová plovárna Baden Baden se otevřela na Štvanici Veronika Foltová

„Konečně to někoho napadlo! Nevyužívat tenhle ostrov by byla obrovská škoda. Je tu zeleň vysoké stromy, spousta místa a k tomu voda, ideální prostředí na plovárnu. Mně se tu líbí moc, i pivo tu mají dobrý a hlavně studený,“ pochvaloval si pan Zdeněk.

„Já jsem o tom vůbec nevěděla. Přítel mi dneska dopoledne volal, ať si vezmu s sebou na rande plavky, že půjdeme k vodě. Myslela jsem, že půjdeme do Podolí nebo tak, ale tohle je mnohem lepší. Není tu tolik lidí a na těch lehátkách se skvěle relaxuje. Jen ta voda je na mě teda moc studená, smočila jsem si jen nohy a stačilo,” říká se smíchem Vlaďka. 

Se divím, žes tam vůbec vlezla,” popichoval svoji přítelkyni z legrace Tomáš. „To já jsem se na pořádný osvěžení fakt těšil. Řekl mi o tom kolega v práci, tak jsem si řekl, že to půjdem zkusit. Je to tu prima," pochvaloval si mladý pár.

Skupina přátel Baden Baden není na pražské scéně žádným nováčkem. Stojí za úspěšnými projekty, jako je třeba Containall, dejvická Klubovna, pražská výstava Pokoje nebo festival Povaleč.

Fotogalerie
25 fotografií