Popáté Klánovice budou hostit stovky běžců z celé republiky, mnohé snad i vně jejich hranic. Podle organizátorů se letos na půlmaraton připravuje přes 1 000 běžců. Jeho kapacita je přitom až 1 500 účastníků, kteří se stále mohou hlásit.

„Závod, který se koná 20. 10. 2019, je opakovaně řazen mezi nejkrásnější závody podzimu,“ zve za organizátory Barbora Kalvach. „Letošní ročník, kromě již zmiňovaného hlavního závodu na 21 km, opět nabídne závod na 10 km, stále vyhledávanější canicross aneb závody se psy, a ani nejmenší účastníci nepřijdou zkrátka, pro ně jsou připraveny speciální závody v několika kategoriích.“

Kdo si nepřijde jen zaběhat, ten bude mít možnost popovídat si s Radkem Brunnerem, který je jedním z nejlepších českých dálkových běžců. Určitě tak přijde na přetřes nějaká ta rada ohledně vhodné obuvi, tempa, oblečení či třeba potravin. A kdyby ne nějaké praktické informace, třeba dojde i na nějaké zajímavé historky ze závodění.

Městem, také lesem

Registraci na maraton lze provést na webu závodu, kde se lze dozvědět i bližší informace včetně startovních časů. Hlavní trasa povede klikatě z jednoho konce Klánovic na druhý, a to jak skrz klánovické uličky, tak i skrz les. V lese se pak pořádají kratší varianty závodu, včetně těch dětských. S ohledem na podzimní počasí, organizátoři varují i před případnými blátivými stezkami i nějakou tou louží.

Registrace závodníků je možná už v sobotu 19. října odpoledne v čase 16-20 ve Sportovní hale u ZŠ V Klánovicích v ulici V Soudním. Tamtéž i v neděli ráno nejpozději hodinu před startem jednotlivých závodů. Registrace na závody je podmíněna poplatkem 600,- Kč za půlmaraton, 550,- Kč za závod na 10 km, 1100,- Kč pro štafetová družstva. V případě dětí do 6 let a klánovických dětí je registrace bez poplatku, starší mohou platit 50,- Kč předem, 100,- Kč na místě. Fandit ale samozřejmě můžete i zadarmo.