Opět je co s nadšením vyhlížet. Degustátory a požitkáře čekají hned tři dny napěchované dobrým vínem, pokrmy a typickými hudebními výstupy, přičemž pochopitelně nebudou scházet ani nějaké ty litry burčáku. Slavnostní zahájení se koná v pátek 27. září v 15:45 u vinice Máchalka vedle prosecké bobové dráhy, hned u zastávky MHD Kelerka.

„Těšit se můžete na tradiční vinařské obřady, vystoupení šermířské skupiny, koncerty sólistů i skupin, divadlo i atrakce pro děti ve středověkém stylu,“ láká program vinice, jejíž vína budou samozřejmě k dostání, spolu s dalšími produkty českých či moravských vinařství. „Nebude chybět ochutnávka našeho zaručeně českého burčáku a specialit z udírny i grilu. Malí návštěvníci si budou moci, samozřejmě pod dohledem rodičů, opéci na ohni svůj vlastní špekáček.“

Něco na poslech

Přislíbena je také účast několika hudebních těles. V sobotu o státním svátku například vystoupí Zuzana Vlčeková s kvartem nebo skupina Old Man Country. Na programu je i kvarteto harmonikářů Pepapeto, zrovna tak Beatles Revival, který dá vzpomenout časům, kdy ještě John, Paul, George a Ringo hrávali spolu. Paralelně s 20. Vysočanským vinobraním na Máchalce se u kostela sv. Václava na Proseku koná i tradiční Svatováclavská pouť.

Fotogalerie
7 fotografií