Tradiční Vinohradské vinobraní se na náměstí Jiřího z Poděbrad uskuteční letos již po třiadvacáté. Rok co rok se návštěvníci zpravidla dočkávají toho nejlepšího, co se na českých a moravských vinicích urodilo. Znalci, sommeliéři a milovníci vína si budou moci vychutnat suchá, polosuchá či sladká vína z mnoha odrůd, které na našem území pěstuje 40 vybraných vinařství. A k mání bude samozřejmě také burčák.

Inspirace pro vinaře i návštěvníky

Kromě debužírování bude postaráno také o zábavu. „Jako každý rok budou moci návštěvníci hlasovat pro nejlepší víno, nejlepší burčák a nově také pro nejsympatičtější obsluhu,“ sdělila mluvčí Prahy 3 Michaela Luňáčková. Vítězové jednotlivých kategorií budou oceněni, a spolu s nimi také vylosovaní hlasující.

Nebyly by to slavnosti, kdyby na nich scházela dobrá nálada. O tu se postará hudební doprovod, v rámci něhož vystoupí zvučná jména tuzemské scény. Kdo by neznal známou kapelu The Tap Tap či nápaditého písničkáře Pokáče? Na pódium se také postaví tak zvaná „disco-balkan“ kapela Circus Brothers nebo reggae skupina Švihadlo a další.

Plakát lákající na Vinohradské vinobraní, které se uskuteční 13. a 14. září 2019 na náměstí Jiřího z Poděbrad.
Autor: ÚMČ Praha 3
A ač se to v kombinaci s oslavami vína může zdát jakkoliv překvapivé, pořadatelé nezapomněli ani na nejmenší účastníky. Ti si místo vína užijí nejrůznějších workshopů jako třeba leptání skla, řezbu dřevěných hraček nebo třeba výrobu vlastního památkového předmětu. Zrovna tak se chystají i nejrůznějších soutěže.

Na vlně ekologie

Vinohradské vinobraní se koná 13. a 14. září, oba dny od 12:00. Doprovodný program pak v obou dnech vypukne o něco později. „Celá akce ze strany MČ už bude od letoška navíc bez plastů na jedno použití, ať už jde o kelímky, tácky, brčka či příbory,“ nechala se slyšet radní Prahy 3 pro oblast kultury a životního prostředí Jana Belecová (Piráti).

Fotogalerie
7 fotografií