Letošní Metronome Festival bude nabitý hvězdami. Organizátoři již dříve avizovali účast zvučných světových hvězd – Liama Gallaghera, Kraftwerk, Morcheeby nebo Primal Scream. Zdaleka se však nejednalo o úplný výčet vystupujících. Ti totiž neustále nabývají.

Jedním z nich je kapela Jungle, která se na poli neosoulové hudby pohybuje od roku 2013. Krátce po vydání svého prvního alba byli dokonce nominováni na cenu BBC a nemalý úspěch slavili také na scéně britského festivalu Glastonbury. Dosud kapele vyšla dvě alba, přičemž obě se umístila v britské TOP 10, což je úspěch, o kterém si řada jiných kapel může nechat jen zdát.

Hiphopové retro duo z Antwerp

Že je festival pro fanoušky hudby všemožných žánrů, dokládá představení dalšího vystupujícího, se kterým přišli organizátoři festivalu. Předskokanem se totiž stane belgické hiphopové duo z Antwerp Blackwave. To má za sebou dosud jen jedno album, nicméně velmi pochvalované kritiky i veřejností. Hlavní devízou dua je styl evokující atmosféru hip hopu 90. let. O dalším programu, který je stále ve vývoji, se můžete dozvědět ZDE.

Kde: Areál Výstaviště Praha
Kdy: 21. – 22. června 2019
Za kolik: Dvoudenní vstupenka na stání vyjde do konce března na 1990,- Kč, posléze na 2190,- Kč. Dvoudenní vstupenka na sezení vyjde do konce března na 2690,- Kč, posléze 2890,- Kč.

Fotogalerie
40 fotografií