Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

10 tipů, jak „Zažít město jinak“: Mexické tržiště, opékání buřtů i bezdomovci pod mostem

/
  • Zažít město jinak
    11. září 2018 ● 19:25

    Pouliční událost, při které ožije česká metropole, se nezadržitelně blíží. Kam se ale vydat na festival Zažít město jinak, když bude rušno na tolika místech? Redakce Blesk.cz vybrala deset míst, která nás oslovila svým osobitým programem. Vydat se můžete například na grilovačku, graffiti workshop, koncert vážné hudby, divadlo, stand-up comedy, na taneční workshop nebo lekci jógy! Akce probíhají v sobotu 15. září.

  • 1.

    Mexické tržiště v Americké

    Cestu do Jižní Ameriky zažijete v ulici Americká na Vinohradech. Zdejší prostranství se promění v barevné mexické tržiště. Každoročně je tady pořádně rušno, proto je třeba počítat s možným prodíráním se vstříc stánkům s jídlem a pitím. Ale do pohody vás zase zpět dostane živá hudba v mexických rytmech, která tady bude znít během celého dne. Navíc pořadatelé myslí i na děti, pro které zde bude vyhrazena zóna. V ní si mohou zahrát tradiční mexické hry, rozbíjet se budou i dvě piňaty (pozn. red.: piňata je většinou papírová nádoba obalená staniolem. Do té pak děti se zavázanýma očima tlučou, dokud nepraskne a nevysype se z ní hora sladkostí.). Celý program objevíte tady.

     

    Kdy? Od 11 do 22 hodin
    Kde? Americká ulice, Praha 2
    Vstupné? žádné

    Zažít město jinak
    Autor: zažít město jinak/ facebook

  • 2.

    Kampa s malými dětmi

    Pokud vás naopak láká klidnější program, který bude připomínat spíše maloměsto a který bude šitý na míru malým dětem, vypravte se na Kampu. Už v deset ráno tady startuje den sousedskou snídaní. Večer od šesti tady navíc vzplane oheň, na kterém si můžete opéct buřty. A co se bude dít během dne? Součástí bude divadlo pro děti, zpívánky, workshopy i soutěže. Harmonogram celého dne objevíte tady.

     

    Kdy? Od 10 do 22 hodin
    Kde? Kampa, Praha 1
    Vstupné? žádné

    Zažít město jinak
    Autor: zažít město jinak/ facebook

  • 3.

    Lekce swingu před kinem Aero

    Na Žižkově bude nejrušněji před kinem Aero. Auta uvolní cestu místním, kteří tady mohou sedět na židlích u stolu na silnici a užívat si živého klábosení se sousedy. Program myslí jak na děti, tak na dospělé. Zatímco pro děti je připravené divadlo, dospěláci se mohou bavit při stand-up vystoupení či při exhibici „slam poetry“. Pro aktivnější dospěláky pak nechybí taneční workshop Zig Zag, na kterém se naučí swingovat. A pokud nejste v páru, nevadí. Naučí vás to tady i tak. Celý program si můžete prohlédnout tady.

     

    Kdy? Od 12 do 20 hodin
    Kde? Kino Aero, Biskupcova, Praha 3
    Vstupné? žádné

    Zažít město jinak
    Autor: zažít město jinak/ facebook

  • 4.

    Projížďka na elektrokolobežce na Barrandově

    Pokud chcete poznat Prahu 5, vydejte se na akci Zažít Barrandov jinak. Ta se ovšem přesouvá o kus dál – na plácek k soše Pegase, před knihovnu a Základní školu v Remízku. Program tady je cílený zejména na rodiny s dětmi. Pro školáky bude asi nejpoutavější možnost projet se na elektrokoleběžce (vezměte si přilbu). Pro mladší děti nechybí workshopy – výroba šperků, lego dílna a lezení po slackline. Celý program objevíte tady.

     

    Kdy? Od 12 do 19 hodin
    Kde? V Remízku 7, Praha 5
    Vstupné? žádné

    Zažít město jinak
    Autor: zažít město jinak/ facebook

  • 5.

    Vážná hudba u muzea

    Máme tady tip pro milovníky vážné hudby. Zažít město jinak můžete i společně s českou filharmonií na Alšově nábřeží. Mezi druhou a čtvrtou si můžete s dětmi vyrobit trumpetu a ve čtyři odpoledne odstartuje v zahradě Uměleckoprůmyslového musea očekávaný koncert Sdružení hlubokých žesťů, který bude samozřejmě v rámci festivalu zcela zdarma. Harmonogram celého dne objevíte tady.

     

    Kdy? Od 9 do 22 hodin
    Kde? Alšovo nábřeží, Praha 1
    Vstupné? žádné

    Zažít město jinak
    Autor: zažít město jinak/ facebook

  • 6.

    Pod most za lidmi bez domova

    Podchod pod Hlávkovým mostem se na jeden den změní v přívětivější místo. Potkejte se cíleně s lidmi bez domova. Objevíte tady jejich výstavu obrazů, jídlo od Kuchařek bez domova, které už roky nabízí Pražanům veganské dobroty, a projděte se po okolí s průvodcem Václavem z Pragulicu. V pět večer vám tady zahrají hudebníci, kteří se octli na ulici. Celý program si můžete prohlédnout tady.

     

    Kdy? Od 14 do 19 hodin
    Kde? Hlávkův most, Praha 7
    Vstupné? žádné

    Zažít město jinak
    Autor: zažít město jinak/ facebook

  • 7.

    Zahradničení u Nuselských schodů

    Nuselské schody chystají opět mnohočetnou zábavu, která se bude měnit takřka s každým vystoupaným schodem vstříc vrcholu. Těšit se můžete na vystoupení herců z Divadla Na Fidlovačce, na lekci sítotisku, ze které si odnesete upomínku, nebo se můžete nechat poučit o zdejším místě průvodcem Pragulicu Robertem, který je milovníkem vlaků. A v dolní části schodů zase můžete přiložit ruku k dílu a stát se na chvíli zahrádkářem. Místní se tady totiž snaží přilehlý pozemek proměnit v minipark se zahradou. Celý harmonogram si můžete pročíst tady.

     

    Kdy? Od 10 do 19 hodin
    Kde? Nuselské schody, Praha 2
    Vstupné? žádné

    Zažít město jinak
    Autor: zažít město jinak/ facebook

  • 8.

    Jóga a běh u Marjánky

    V Praze 6 doporučujeme vydat se s celou rodinou na Zažít Břevnov jinak. Po celý den tady bude probíhat nabitý program. Pro děti jsou připravené workshopy výroby loutek, sítotisku a malby na textil. Pro aktivní dospělé (ale i děti) nebude chybět jógový dýchanek, na kterém protáhnete zatuhlé tělo. A pak si můžete zkusit zaběhnout závod do schodů, který není nikterak věkově omezen. Dokonce je tahle akce vhodná pro pejskaře, kteří si zde mohou zasoutěžit v rámci Břevnovského voříšku. Nabitý program si můžete detailněji prohlédnout tady.

     

    Kdy? Od 13 do 18 hodin
    Kde? Poliklinika Pod Marjánkou, Praha 6
    Vstupné? žádné

    Zažít město jinak
    Autor: zažít město jinak/ facebook

  • 9.

    Židovská hudba u Čecháče

    Na Zažít Čecháč jinak si letos můžete poslechnout židovskou hudbu, písničky od Karla Kryla i zpívání pro malé návštěvníky. Zdejší program bude zaměřen zejména na rodiny s dětmi, zvláště pak na ty nejmenší. Pro ty je připravené loutkové divadlo, obíhací hra, trampolína, ping-pong a umělecké workshopy. Program vygraduje večerním opékáním špekáčků a promítáním filmu na schodech. Harmonogram celého dne objevíte tady.

     

    Kdy? Od 14 do 22 hodin
    Kde? náměstí Svatopluka Čecha, Praha 10
    Vstupné? žádné

    Zažít město jinak
    Autor: zažít město jinak/ facebook

  • 10.

    Opékání buřtů v Karlíně

    Na Praze 8 bude nejvíce živo v Křižíkově ulici. Na jeden den tady objevíte namísto aut stolky, židle i lehátka, ve kterých se můžete zaposlouchat do koncertů i do štěbetání kolemjdoucích. Na křižovatce ulic Křižíkova a Březinova bude opět opékání buřtů. Během dne tady objevíte bleší trh. A jelikož místní propadli trendu „zero waste“, vybízí návštěvníky, aby přišli s vlastními skleničkami na víno. Celý program objevíte tady.

     

    Kdy? Od 14 do 22 hodin
    Kde? Křižíkova ulice, Praha 8
    Vstupné? žádné

    Zažít město jinak
    Autor: zažít město jinak

Články odjinud
VYHLEDAT VÝSLEDKY Načítám
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy