Kavárník a umělec Ondřej Kobza, který na 15 dní otevřel střechu Lucerny, v rámci oživení programu uspořádal už druhý ranní koncert za sebou. Lístky na Dana Bártu a EN.DRU byly během jediného dne vyprodané. A to i přesto, že koncert začínal v půl sedmé ráno. „Achjo. To se fakt nedá stihnout. Je to škoda. Snad to vyjde příště,“ zoufala si u události Pavla, na kterou už místo nevyšlo.

V den D, ještě půl hodiny před začátkem, se před vstupem do nejsvrchnějšího patra terasovité střechy, tvořil pořádný štrúdl. „Přišli jsme s předstihem, abychom měli přece ten nejlepší výhled,“ vysvětlovala Karolína, která měla v pátek budík posunutý už na pátou hodinu ranní.

Krátce po půl sedmé to vypuklo. Dan Bárta a EN.DRU se usadili na zelenou podestýlku a dali se do improvizovaného zpěvu za doprovodu ambientních zvuků. Přestože byl koncert ihned vyprodaný, alespoň prostřednictvím videa vás vezmeme na jejich koncert:

Video
Video se připravuje ...

Ze střechy Lucerny zněla hudba. Eva Fornálová

Ještě rozespalí Pražané s východem sluníčka pookřáli. A s nabuzující hudbou se pomalu začali, povětšinou vsedě, vlnit do rytmu. „Je to neuvěřitelné, doufám, že tohle nebylo naposled,“ těšil se Pavel, který díky nevšednímu zážitku mířil do práce s usměvavou tváří. 

Ranní koncerty ještě budou!

Ranní koncerty ale tímto vystoupením nekončí. „Rádi bychom z toho vytvořili určitý trend, nejen pořádání koncertů ráno, ale i dalších aktivit, kdy by se lidé mohli potkat před prací. V adventu jsem např. pořádal vždy v pátek takové duchovní zamyšlení s různými osobnostmi. Existuji creative mornings,“ prozrazuje svou myšlenku Ondřej Kobza.

Co se ale samotných koncertů týče, letos už pravděpodobně žádný neproběhne. „Zatím jsme krom Ivy Bittové  a Dana Bárty oslovili Vlastu Redla a Anetu Langerovou. Nápad se jim líbil, ale vypadá to až na příští rok. Umím si představit ranní koncert Susan Vega, která má silný vztah k Václavu Havlovi,“ svěřil Kobza.

Fotogalerie
36 fotografií