Významné životní výročí připomene Museum Kampa otevřenými komentovanými prohlídkami, a nebude chybět ani slavnostní přípitek na čest velké dámy. Meda Mládková má za sebou nelehký životní příběh. Kdysi utíkala před nacisty, poté před komunisty. V rámci své exilové činnosti na Česko ale nezanevřela a vždy podporovala českou kulturu.

Dort Meda

Paní Meda miluje sladké. V blízké Werichově vile, na jejíž rekonstrukci měla také výrazný vliv, se prodává speciální dort Meda. V sobotu 8. září ve 13 hodin si veřejně připijeme na zdraví této úžasné dámy a budeme prodávat 99 těchto malých charitativních dortíků. Výtěžek pošleme na Home4pets, organizaci, která se stará o opuštěná zvířata“, přibližuje Jiří Pospíšil (TOP 09), předseda správní rady Nadace Medy Mládkové.

„Prosím proto vás všechny, kteří chcete pomoci opuštěným zvířatům a máte rádi paní Medu Mládkovou, přijďte ve 13 hodin do Musea Kampa,“ zve Pražany na Kampu Pospíšil. Přípitek a dortík bude bohužel bez oslavenkyně. Té její zdravotní stav nedovolí užít si tuhle veřejnou party. Více se o akci dočtete tady.

Kdy? V sobotu od 10 do 18 hodin
Kde? Museum Kampa
Vstupné? žádné

Fotogalerie
9 fotografií