„Cílem akce #nasenaplavka je propojit minulost, současnost a budoucnost pražských náplavek. Připravili jsme bohatý program, který tento unikátní prostor představí návštěvníkům z různých pohledů,“ zve na program zástupce pořádající společnosti Trade Center Praha a nový kurátor pražských náplavek Jiří Sulženko.

Zábava na dvou březích

12denní akce chystá program jak na Rašínově, tak na Hořejším nábřeží. Na Rašínově bude možné vyzkoušet si stavbu voru, projet se replikou šífu i prohlédnout si výstavu o historii voroplavby. Program Hořejšího nábřeží oproti tomu zanese Pražany do současnosti a budoucnosti.

Diskuze o budoucnosti

„Během akce proběhne několik veřejných diskusí o budoucnosti náplavek. Na jednu z nich dorazí rakouská architektka Gabu Heindl, která pomáhala nastavit pravidla užívání veřejného prostoru Dunajského kanálu ve Vídni. Program ale myslí i na rodiny s dětmi, celá neděle 23. září je věnována právě jim, nebo na ekologickou udržitelnost pražských náplavek,“ dodává Sulženko. 

Pokud máte chuť zjistit o budoucnosti náplavek více, vydejte se na jednu ze zmíněných debat - Na Lodi Tajemství 19. září proběhne diskuze na téma vazby mezi rezidenty, provozovateli akcí a správou náplavek a 26. září v kobce č. 15 na Hořejším nábřeží se bude za účasti rakouské architektky Gabu Heindl mluvit o územním plánování a městském urbanismu se zaměřením na náplavky a nábřeží, a to jak v Praze, tak i v jiných evropských městech. Podrobné informace objevíte tady.

Kdy: Od 15. do 26. září
Kde: Rašínovo a Hořejší nábřeží
Vstupné: žádné

Fotogalerie
6 fotografií