Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Kam o víkendu do letního kina? V Praze se na plátnech vystřídá Deadpool, Pepík Hnátek a operní zpěvačka Červená

/
  • Kam o víkendu do letního kina?
    Kam o víkendu do letního kina? (Eva Fornálová)
    4. srpna 2018 ● 06:27

    Co dělat s načatým víkendovým večerem? Přinášíme vám přehled filmů, na které a kam můžete vyrazit o víkendu do letního kina. Určitě neprováhejte svěží akční komedii Deadpool. Pokud se vám stýská po emocích z mistrovství světa ve fotbale doporučujeme Poslední zápas Pepíka Hnátka. A pokud chcete vzít děti ven, v neděli je den Karla Zemana. 

  • 1.

    Žluté lázně

    2755652:gallery:true:true

    Nad letním kinem v Praze 4 bude držet ochrannou ruku Kevin Costner. Kultovní romantický film Osobní strážce si pod širým nebem znovu prožije lásku až za hrob. Původně herce od role odrazovali kvůli Whitney Houston. Jeho manažeři mu tvrdili, že hrát ve filmu s herečkou černé pleti by mu mohlo ublížit. On však na jejich rady nedbal a stvořil klasiku. 

    Kde: Podolské lázně 3, Praha 4

    Kdy: sobota 4. 8., od 21:30

    Za kolik: 50 korun

  • 2.

    Riegrovy sady

    Riegrovy sady.
    Autor: Eva Fornálová

    Pro vojáka několik dnů, pro loď jeden den, pro pilota několik hodin. Tak vypadá setkání s válkou v životech hlavních postav. V Riegrových sadech se chystají na velkofilm Dunkirk. Děj se odehrává na počátku druhé světové války a sleduje dramatický ústup britských vojáků. Režisér Christopher Nolan je známý tím, že nerad využívá efekty. Nad pláží proto létají reálné stíhačky a v akčních scénách jsou kaskadéři.

    Kde: Riegrovy sady 28, Praha 2

    Kdy: neděle 5. 8., od 20:30

    Za kolik: zdarma

  • 3.

    Kasárna Karlín

    Kasárna Karlín - Instalace letního kina
    Autor: Kasárna Karlín

    Máte rádi Zkrocenou horu a mrzí vás, že není „dvojka“? Snímek Na konci světa ho živě připomíná. Britský film o lásce dvou farmářů si rychle získal pozornost britských diváků. Nyní ho v Kasárnách Karlín představí i v letním kině. Odborníci si na filmu cení přesvědčivých scén ze života farmářů. Nejdiskutovanější byl ovšem rasistický podtext, který se ve filmu ukrývá.

    Kde: Prvního pluku 2, Praha 

    Kdy: pátek 3. 8., od 21:00

    Za kolik: 80 korun

  • 4.

    Werichova vila

    Werichova vila.
    Autor: Eva Fornálová

    První srpnovou neděli bude Werichově vile vládnout opera. Matadorka českého dokumentu Olga Sommerová natočila oceňovaný snímek Červená. Ústřední roli v něm má významná operní zpěvačka Soňa Červená. Dokument sleduje smutný osud  operní pěvkyně.

    Kde: U Sovových mlýnu 7, Praha 1

    Kdy: neděle 5. 8., od 21:30

    Za kolik: 120 korun

  • 5.

    Výstaviště Praha

    Kino na Výstavišti.
    Autor: Výstaviště

    Víte, co se stane, když zavřete Deadpoola a Pepíka Hnátka do stejného kina? Víkendové promítání. V pátek se nejprve převede komiksový hrdina v latexovém oblečku. Deadpool se bude pokoušet o pomstu, lásku své milované a pobavení všech diváků. V sobotu si z lavičky půjde tak trochu zahrát Miroslav Krobot alias svérázný trenér Pepík Hnátek. Kdo miluje fotbal a seriál Okresní přebor, nesmí chybět na střídačce.

    Kde: Výstaviště 67, Praha 7

    Kdy: pátek a sobota 3. a 4. 8., 19:15 a 20:30

    Za kolik: 99 korun

  • 6.

    Letní kino Regina

    Letní kino Regina.
    Autor: ČTK

    Víkendový program karlínského letního kina Regina začne horrorově. V pátek je na programu Tiché místo, americký strašidelný film o tom, že se nevyplatí dělat hluk. O nástrahách prvních lásek je film Já, Simon. Po děsivém horroru zavládne v kině romantika a humor. Na neděli je naplánovaný speciální Den s Karlem Zemanem. Večer se bude promítat klasika všech klasik Cesta do pravěku.

    Kde: Výstaviště 67, Praha 7

    Kdy: pátek a sobota 3, a 4. 8. od 20:23, neděle 5. 8. od 18:00

    Za kolik: 90, 70, 80

Články odjinud
VYHLEDAT VÝSLEDKY Načítám
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy