Malé velikonoční trhy na Kampě cílí zejména na turisty. Ti se tady mohou podívat na tradiční česká řemesla, jako je kování a tkalcovství. Mimo to je na místě možné koupit upomínkové drobnosti, jako je ručně vyráběná keramika, ručně pletené šály a rukavice.

Oproti tomu jídlo, které je hojně zastoupeno například na trzích na Staroměstském náměstí i na Václaváku, prodávají jen u dvou stánků. Ty nabízí trdelník za 60 korun a vepřové na ohni (100 g za 99 korun).

Stáj se zvířaty

Největší turistickou atrakcí trhů jsou jednoznačně zvířátka na seně, která si lidé s nadšením fotí. V malé stáji objevíte ovečku, kozu i koně, kteří hladově vyhlížejí nově příchozí. „Jééé, mami, podívej,“ křičelo malé dítko a s neskrývanou radostí táhlo rodiče ke stáji.

Video
Video se připravuje ...

Velikonoční trhy na Kampě Eva Fornálová

Na seně stojí zvířátka, která se lidí rozhodně nebojí. Naopak. Se zájmem se předhánějí, které se k vám dostane. Důvodem je zejména to, že v ohradě mají jen nádobu s vodou. Jídlo dostávají od turistů. Obilí ke krmení koupíte v tamějším automatu za 20 korun.

Nadšení turisté

Hlazení je na vlastní nebezpečí,“ upozorní vás hlídač stáje. Ruce je proto důležité zvířátkům nestrkat do pusy zatnuté v pěst. Doporučuje se natáhnout ruka, ve které máte nasypanou směs obilí. „Zdají se ochočená. Ani nás nekousli,“ těšila se turistka Amanda, jíž trhy přinesly vskutku ojedinělý zážitek - ovečku si totiž pohladila poprvé v životě.

Velikonoční trhy na Kampě startují každý den už v devět hodin ráno. Sklízení stánků přitom probíhá až po desáté večer, kdy trhy zavírají. Místní trhy přitom můžete navštívit až do 8. dubna. Poté už si ovečky ani kozu nenakrmíte.

Fotogalerie
34 fotografií