Die Antwoord se vrací do Česka počtvrté, kdy naposled absolutně vyprodali svůj koncert. Jejich divoká a bláznivá show plná energie z nich dělá kultovní záležitost všech světových hudebních pódií. Jak říká samotná kapela: „Poslouchat nás jen z počítače, to je jako cákat se ve vaně a předstírat, že se koupete v oceánu. To prostě musíte zažít.“

Kontroverzní kapela Die Antwoord si získává fanoušky po celém světě, včetně Česka. Bude oslňovat jejími neobvyklými vlastnostmi, které u mainstreamu jen tak neuvidíte. Jsou bizarní, provokativní, divné, dekadentní, ale hlavně neuvěřitelně zábavné, to vše tahle jihoafrická rapově raveová partička nové dimenze splňuje.

Hudba jen pro odvážné

Dvojici Yolandi Visser (vlastním jménem Anri Du Toit) a Ninja (vlastním jménem
Watkin Tudor Jones) punkovým stylem rapuje a zpívá ve směsici angličtiny, afrikánštiny, jazyku jihoafrického národa Zulu a xhoštiny za hudební směsice DJe. Takový unikát si svými songy získal celý svět. Jejich hudbu si lidé buďto přímo zamilují, a nebo ji po pár minutách poslechu ihned odsoudí. Něco mezi neexistuje.

Přestože se říká, že je Die Antwoord rapovou skupinou, spíše se nazývá jako „zef“. V zásadě se jedná o pravý opak toho, o co se snaží rapeři na západě, především v USA. Zatímco jim jde primárně o to oslnit ostatní bohatstvím, u kultury „zef“ jde v zásadě o pravý opak. Jste chudí, ale chováte se jako nejbohatší na světě. To vše je vidět ve většině videoklipů Die Antwoord.

Kdy? 20. srpna
Kde? Výstaviště Holešovice
Vstupné? 850–950 korun, více informací tady

Fotogalerie
20 fotografií