Kapela Imagine Dragons je vcelku novou kapelou, která vznikla před deseti lety v Las Vegas. Jejími členy jsou zpěvák a bubeník Dan Reynolds, kytaristé Ben McKee a Wayne Sermon a bubeník Dan Platzman. Celosvětový úspěch zažili se svým songem Radio Active, který se držel na předních příčkách hitparád.

Imagine Dragons se mohou pyšnit prestižní cenou Grammy a několika platinovými oceněními. Do Prahy přijedou zejména představit své nejnovější album Evolve, které se v prvním týdnu po zveřejnění stalo nejvíce streamovanou alternativně-rockovou nahrávkou všech dob.

Album dosáhlo na platinové ocenění v pěti zemích, v dalších dvanácti bylo certifikováno zlatě a na Spotify k dnešnímu dni čítá více než miliardu přehrání. Ve Spojených státech je Evolve letos jedinou rockovou deskou se zlatou certifikací.

Pilotní singl „Believer“ se držel na první příčce amerického Alternative rádia dlouhých 12 týdnů a po 13 letech tak prolomil předchozí rekord v počtu rádiových rotací. Na úspěch navázali singlem „Thunder“, který dodnes nasbíral přes 331 milionů přehrání.

Kdy? 16. dubna 
Kde? O2 arena
Vstupné? Od 1090 korun, více informací objevíte tady

Fotogalerie
18 fotografií