Ples se konal u příležitosti 115. výročí povýšení Smíchova na město. Výtěžek ze vstupného byl darován Klubu nemocných cystickou fibrózou, na jejichž konto putovalo necelých 80 tisíc korun. Tento klub byl založen už v roce 1992 rodiči dětí trpících touto v současné době nevyléčitelnou nemocí. Její důsledky se dají pouze mírnit včasnou diagnostikou. 

Posláním Klubu je tak zlepšování kvality života nemocných a dále zvyšování informovanosti veřejnosti o tomto onemocnění. „Za Prahu 5 jsem rád, že alespoň touto cestou můžeme Klubu pomoci. Rád bych poděkoval všem, kdo se k nám připojili a společně jsme mohli podpořit dobrou věc,“ řekl pro Blesk.cz starosta Pavel Richter (TOP 09).

Video
Video se připravuje ...

Kampaň upozorňující na cystickou fibrozu Nadace Vodafone

Houslový virtuóz i tanec

Během večera se na parketě vystřídalo několik známých hostů. Večerem prováděla Zdeňka Žádníková Volencová, herečka Dejvického divadla. Hlavním hostem pak byl mimo jiné český houslový virtuóz Jaroslav Svěcený. Na programu plesu bylo také vyhlášení Podnikatele roku 2017 a hosté si užili také exkluzivní vystoupení vicemistrů ČR v Showdance Františka Kopeckého a Petry Stehnové.

Cystická fibróza je dědičné chronické onemocnění, které postihuje zejména dýchací a trávicí systém. Projevem této nemoci je výrazně slanější pot. Lze jej získat pouze zděděním genu a většinou se projeví v době do jednoho roku dítěte. Jen polovina nemocných se v současnosti dožije maximálně 32 let. 

Fotogalerie
38 fotografií