Vernisáž přilákala do šestého patra Uměleckoprůmyslového muzea několik desítek návštěvníků. Ti si nenechali ujít nejlepších šest designových značek, které představil v posledních letech časopis Dolce Vita.

„Za poslední tři roky jsme navštívili na 34 dílen, manufaktur a továren. Z nich jsme vybrali výtah 6 tvůrců od šperků, bytových doplňků až po nábytek,“ prozradila šéfredaktorka Danica Kovářová.

U kochání se tvorbou designérů přijdete například na to, jak tvoří šperky Zdenek Vacek s Danielem Postou, nebo jak vznikají tradiční české klobouky v Novém Jičíně. „Moc se mi tento nápad, vybrat ty nejzajímavější české designéry, líbí,“ chválila počin muzea návštěvnice Andrea.

Video
Video se připravuje ...

Malá ochutnávka z vernisáže, která je součástí něčeho většího Eva Fornálová

Nejen výstava

Výstava je součástí většího projektu UpKemp, který vytvořil pro Uměleckoprůmyslové muzeum čtyřtýdenní program. Právě výstava Backstage zahájila tento měsíční maraton zajímavých akcí. Do muzea tak můžete přijít nejen kvůli kochání se českým designem.

Každé úterý až pátek sem můžete dorazit na osmou hodinu ranní na jógu v muzeu. A pokud nejste ranní ptáčata, zacvičte si jógu v neděli od druhé hodiny odpolední až do 17. prosince, kdy UpKemp končí. Součástí akcí budou i autorská čtení, divadlo a workshopy pro děti. Celý program objevíte tady.

Kdy? do 17. prosince
Kde? Uměleckoprůmyslové muzeum, ulice 17. listopadu 2, Praha-Josefov
Vstupné? 100 korun, snížené 60 korun

Ochutnávka z vernisáže:

Fotogalerie
55 fotografií