Festival Polívkování nebyl na smíchovské náplavce žádnou novinkou. Letos si na horkých pochoutkách Pražané pochutnávali již počtvrté v řadě. Mnoho návštěvníků tak už vědělo, do čeho jde.

„Jsme milovníky polévek. A co by to byl za víkend bez pořádné polévky. Tak jsme si s rodinou řekli, že si ušetříme čas u plotny a ochutnáme si tady každý tu, na kterou budeme mít zrovna chuť,“ těšila se návštěvnice Dominika, která byla na Polívkování podruhé.

Od předešlého ročníku letos přibyla i místa na sezení, a tak si lidé nemuseli pochutnávat na jídle při chůzi. „Pamatuji se, že jsme byli kdysi zklamaní, že si musíme kupovat jídlo, které není třeba odkládat,“ vzpomínal Tomáš, který si pochutnával na jídle u zvýšeného stolku, který byl před každým stánkem. A pro ty, kteří chtěli ulevit svým kolenům, byla na pontonu připravena místa s lavicemi a stoly na sezení.

Kromě polévek a gulášů bylo možné zakoupit si i jiná jídla, jako například sendviče, mušle nebo i maso na rožni. „Máme radost, že se nám povedlo zapracovat na pohodlí a nabídce. Letos máme na výběr z 50 polévek,“ sdělila jedna z organizátorek festivalu Monika Kaňáková.

Podívejte se na fotografie z akce:

Fotogalerie
21 fotografií