Z pavilonu v Údolí slonů v Zoo Praha vyšel v sobotu jako první právě Rudi po boku s mámou Tamarou. Neomylně zamířil rovnou k dárku od chovatelů a labužnicky se i s matkou pustili do mrkve, petržele, zelí a další oblíbené zeleniny.

„Když si pochutnali, byli vypuštěni i ostatní sloni. Jako první se k Rudimu přidal Max,“ popsala mluvčí zoo Alena Šteffelová. O půl roku starší Max, jehož otcem je stejně jako Rudiho samec Ankor, se od nevlastního brášky už nehnul. „Jsou nerozlučná dvojka. Když jeden něco objeví, například, jak vylézt na kámen, druhý to po něm vzápětí opakuje,“ popisuje soužití slůňat mluvčí.

Starší brácha

I když je Rudi se svými současnými 360 kily o 180 kilogramů lehčí než Max, dokáže nad starším bráchou v hrách i vyhrávat. Kde mu chybí váha, přidá více vášně. O tom, že ale i Rudi roste jako z vody, svědčí fakt, že již vyměnil obě první stoličky. Je také velmi učenlivý. „Slyší už na své jméno a umí přijít na zavolání. Dokáže také zvednout všechny čtyři nohy, což je dobrý základ pro další trénink,“ líčí pokroky ročního oslavence Štefflová.