Terapeutické odpoledne, které začalo v úterý ve tři hodiny, nabídlo široké veřejnosti možnost vyzkoušet si nejrůznější terapeutická cvičení sami na sobě.

Proměnili jsme místo na velké terapeutické hřiště, kde si můžete nechat vyfotit duši, číst budoucnost z karet či z ruky, imagovat, prohlížet knížky, absolvovat divadelní workshop s Danou Moree," prozradil jeden z organizátorů Pavel.

Jídlo jako největší lákadlo

Někteří lidé se směle vrhli do malby na chodníku, jiní ocenili masáž a další si mohli povídat v terapeutickém kroužku. Největším lákadlem pro kolemjdoucí pak byl stánek Kuchařek bez domova, které připravily pro akci speciální menu.

Dal jsem si polévku a ještě se chystám na veganské palačinky. Je to moc dobré. Občas taky chodím na oběd do jejich Jídelny," chválil Pavel úterní hostinu na Stalinu, která byla čistě za dobrovolný příspěvek, aby se mohli najíst i ti, kteří by na jídlo neměli.

Událost byla součástí týdne duševního zdraví. Tento tematický týden se koná po celém Česku už od roku 1990, aby došlo ke zlepšení postoje k duševně nemocným a větší toleranci společnosti. Právě duševní nemoci, deprese, syndrom vyhoření, schizofrenie a bipolární afektivní porucha bývají častými důvody, proč lidé přijdou o práci a ocitnou se bez pomoci na ulici.

Podívejte se, jak to na akci vypadalo:

Fotogalerie
22 fotografií