Každoroční mezinárodní setkání odborníků na vesmír se pokaždé koná v jiné metropoli. Pro letošní rok padl Petr právě na Prahu. Astronomové tak budou až do 30. června diskutovat o aktuálních tématech v astronomii a výzkumu vesmíru.

Současně čeká i na nás laiky doprovodný program, který nám přiblíží svět, který je nám tak vzdálený. Kromě venkovní výstavy před Rudolfinem, kde se dozvíte více o nejfotogeničtějších objevech, můžete zhlédnout výstavu v Galerii vědy a umění v budově Akademie věd České republiky na Národní 3.

Video
Video se připravuje ...

Vesmír v Praze Eva Fornálová

Přednášky o vesmíru

Pokud byste se chtěli o vesmíru dozvědět ještě více, můžete navštívit hned dvě přednášky. Ta první, která proběhne 28. června od čtvrté odpolední, bude na téma Nenasytné masivní černé díry z pohledu profesorky Francoise Combesové z Observatoře v Paříži.

Druhou přednášku na téma Nejlepší záběry vesmíru v Astronomickém snímku dne NASA z úst profesora Roberta Nemiroffa z Michiganské Technologické Univerzity v USA si můžete poslechnout 30. června také od čtvrté hodiny odpolední. Obě přednášky proběhnou v Akademii věd. A pokud nejste jazykově zdatní, nezoufejte. Na místě dostanete sluchátka s českým překladem.

Podívejte se na malou ochutnávku:

Fotogalerie
14 fotografií