Prezidentský salonek hlavního nádraží v Praze je možné si pronajmout nebo prohlédnout při speciálních příležitostech. V době Rakouska-Uherska prostory využíval císař František Josef I., později pak československý prezident Tomáš Garrigue Masaryk nebo dokonce severokorejský diktátor Kim Ir-sen, který v minulosti do Prahy přijel vlastním vlakem.

Podobné salonky vznikaly v dobách mocnářství na řadě důležitých nádraží, určeny byly hlavně pro vrcholné představitele monarchie. Protože většina důležitých státních hostů v současnosti do Prahy směřuje letadlem, je využití těchto prostor pro účely oficiálních setkání mnohem nižší. Jednou za čas však salonek k těmto účelům opět poslouží.

Loni v dubnu prezidentský salonek hlavního nádraží navštívil rakouský prezident Heinz Fischer, na začátku roku 2015 sem krátce vstoupila delegace s mongolským prezidentem Cachjagínem Elbegdordžem, který na oficiální návštěvu Prahy dorazil z Berlína. Na začátku nového pracovního týdne se na tomto místě sejde český premiér Bohuslav Sobotka (ČSSD) se současným rakouským prezidentem Alexanderem Van der Bellenem.