Milovníci jídla měli v sobotu pré. Na Hořejším nábřeží si mohli pochutnat na rybích specialitách z nejrůznějších koutů světa. Nejdelší fronty se tvořily u dvou stánků.

Tím prvním byl stánek s tuňákem, které ho porcovali až na místě. Druhým nejzajímavějším stánkem pro návštěvníky byl ten s nabídkou brouků. Za sto korun mohl každý ochutnat cvrčky, červy i kobylky. „Ta chuť mi něco připomíná... Řekl bych, že je to podobné krevetám,“ pochutnával si na neobvyklé delikatese návštěvník Patrik.

„Je vtipné, že jsme na rybím festivalu a přitom je tady nejzajímavější stánek s hmyzem,“ smáli se lidé ve frontě a s nadšením si fotili ještě živé kobylky, jež se snažily uniknout ze zavřené lahve. 

Pokud jste tento jarní festival promeškali, nezoufejte. „Je možné, že rybí festival uskutečníme i na podzim, kdy je zároveň hlavní sezóna ústřic, hřebenatek a dalších,“ prozradila organizátorka Monika Kaňáková.

Podívejte se na fotografie z akce:

Fotogalerie
26 fotografií