Akce No Pants Subway vznikla v New Yorku. Nápad se zrodil před šestnácti lety v hlavě Charlieho Todda, který založil soubor Improv Everywhere. Cílem této skupiny je překvapit a pobavit náhodné kolemjdoucí skrze žertovné scénky a výpravy. Těch vytvořili během posledních patnácti let na sto padesát. Jednou z nich je právě No Pants Subway.

Pražané se s podivem otáčeli a neobvyklé ošacení cizinců rázem komentovali. „Asi nemají na kalhoty,“ začala se smát skupinka náctiletých dívek. Jiní zase skupinku mužů s ženou pouze s údivem fotografovali, aby se o neobvyklou příhodu podělili se známými.

Skupinka vtipálků se sešla u koně na Václavském náměstí. „Odtud se vydáme na metro C na Florenc. Jízdu zakončíme v Kobylisích, kde se vydámě ještě na krátkou procházku zakončenou teplým nápojem,“ vysvětloval odpolední plán pořadatel pražské akce Damien.

V loňském roce se akce zúčastnilo na šedesát měst. V zahraničí je ježdění bez kalhot daleko známější, a tak není divu, že se do události zapojují desítky a stovky lidí. Uvidíme, zda za rok vyjede pražským metrem více odvážlivců nejen z řad cizinců.

Fotogalerie
22 fotografií