Tři velké haly zaplnilo přes tři sta stánkařů. Je libo česnek, klobásu, vánoční ozdobičky nebo kleštičky na nehty? Na trzích objevíte snad všechno. Jen psa si tady nekoupíte.  

Na veletrhu pořídí návštěvníci kvalitní zboží, ale také originály od výtvarníků a designérů, které v běžné obchodní síti neseženou. Stříbrné vánoční dny však nejsou jen o nákupech, ale také o příjemné atmosféře a pomoci dětem. Každý návštěvník bude moci přinést dárek dětem z Klokánku pod strom splněných přání,“ prozradila Jindra Konečná, manažerka veletrhu.

Už během prvního dne trhy zaplavily stovky zejména seniorů snažících se ukořistit nejzajímavější vánoční akci. „Z toho množství jde hlava kolem,“ hodnotila akci Marie (72), která nebyla na Stříbrných vánočních trzích poprvé.

Organizátoři se snažili při tak velkém množství prodejců předejít chaosu. Akci tedy rozdělili do čtyř sektorů. „Fashion zóna ukáže práci téměř šesti desítek designérů a návrhářů. Část Český jarmark bude prezentovat rukodělné výrobky mnoha řemeslníků a lidových tvůrců. O správnou vánoční atmosféru se postarají Vánoční hody s ochutnávkou delikates i tradičních specialit. A to vše doplní Sportovní a zážitková zóna,“ popisovala koncept Konečná.

Cena vstupného je čtyřicet korun. Ovšem tipem redakce je zajít si na záchody do Letňan, kde dostane vstupenku zdarma nebo si převzít čestnou vstupenku od lidí, kteří míří z akce zpátky na metro.

Podívejte se, jak to na akci vypadalo:
Fotogalerie
49 fotografií