Příznivci tvrdé muziky se mohou těšit na téměř dvouhodinové vystoupení své oblíbené kapely. Ta se v Praze představí v rámci světového turné The Book of Souls, stadion s kapacitou 30 000 míst ještě není zcela vyprodán. Nerozhodní zájemci tak stále mají poslední šanci zajistit si vstupenky.

Dopravní podnik je připravený v případě potřeby posílit MHD v dané oblasti. Zejména doporučuje k příjezdu i odjezdu k aréně využívat stanice metra A Želivského a Strašnická, které jsou v docházkové vzdálenosti.

Při odjezdu z akce budou speciálně kvůli koncertu stavět ve Vršovicích na železničním nádraží noční vlakové spoje.

Fanoušky heavy metalu čeká v Praze další svátek (ilustrační foto).
Autor: Facebook

Pokud zvolíte k cestě na stadion povrchovou hromadnou dopravu, je potřeba vystoupit na tramvajové či autobusové zastávce Slavia. Ty se nacházejí v bezprostředním sousedství Eden Arény.

Ve světle událostí z minulého týdne, kdy na stejném místě koncertovala kapela Lucie, se vyplatí vyrazit na akci s předstihem. Na vystoupení české skupiny se totiž množila kritika lidí, která souvisela se vstupem do areálu. Některé vchody prý totiž byly odbavovány velice pomalu a několik desítek návštěvníků se kvůli tomu na koncert ani nedostalo.

Speciálním letadlem nepřiletěli

Skalní fanoušci netrpělivě očekávali, jestli kapela Iron Maiden opět přiletí svým soukromým letadlem s názvem Ed Force One. Bohužel na tuto doprovodnou a oblíbenou atrakci nedošlo, jelikož kapela dala tento svůj legendární letoun pryč.

Bruce Dickinson, frontman a zpěvák kapely, který bývá zároveň i pilotem soukromého letadla, by se ale v budoucnu měl těšit na nový stroj, který si kapela má v plánu pořídit.

Hudebníci z kapely Iron Maiden na pódiu
Autor: Martin Přibyl

Překonal rakovinu

Ztrátu letadla zpěvákovi Dickinsonovi plně nahrazuje jiné, důležité vítězství. Loni totiž dokázal vyhrát boj s rakovinou krku, kterou mu lékaři v témže roce diagnostikovali.

Frontman kapely se odmítal podrobit léčbě do té doby, než budou hotové práce na nejnovějším albu, čímž značně riskoval. Všechno ale naštěstí dopadlo dobře a Bruce Dickinson tak může dál bavit příznivce při právě probíhajícím turné.

Fotogalerie
4 fotografie