Raw food je specifické přípravou jídel. Živá strava vychází z nevařeného veganského životního stylu. Žádné mléko, vejce, maso ani cokoli, co bylo zpracované nad 42 stupňů celsia. Pokud byste očekávali fádní stravu, mýlili byste se. Vlažné chuťově výrazné polévky, nepřeberné množství smoothie nápojů, palačinky, zmrzlina, burgery anebo také dorty bylo možné ochutnat v sobotu a v neděli 4. a 5. června.


Nápad RawFestu se zrodil už v roce 2014. Tedy jako spontánní oslava raw food, neboli živého jídla, a jako oslava zdravého životního stylu. „Chtěli jsme ukázat, jak pestrá a lahodná je paleta raw pokrmů, které rozhodně nevypadají jako zelená tráva, ale dokážou obsáhnout i delikatesy z oblasti raw gurmet, od palačinek a dortů, přes raw burgery a závitky až po nakládané sýry a veganské klobásky. A k tomu nabídnout inspiraci, jak obohatit a zkvalitnit život v komplexním měřítku formou zajímavých přednášek, sportovních workshopů a jiných oblastí souvisejících se zdravým životním stylem,“ rozvyprávěla se o festivalu tisková mluvčí RawFestu Evženie Belanová.

RawFest měl už třetí rok velký úspěch.
Autor: Eva Fornálová

Návštěvníci se nejvíce těšili z přednášek. „Minulý ročník byl podle mě daleko živější, co se celkového programu na louce týče. Ale přednášky jako obvykle nezklamaly. Ty jsou snad zajímavější než loni. Jsem už na druhé a těším se zejména na světoznámého kuchaře Russella Jamese,“ prozradila návštěvnice Hanka (30). 

Nejvíce se letos organizátoři zaměřili právě na formu přednášek. „Letos jsme na popud návštěvníků výrazně rozšířili program přednášek, které jsou ve formátu TEDs. Jsou tedy kratší, ale o to živější, zajímavější a pestřejší co do záběru témat týkajících se nejrůznějších přístupů k živému jídlu a zdravému životnímu stylu,“ prozradila Evženie Belanová.
Fotogalerie
15 fotografií