Před samotným startem dostal každý účastník startovní set, který obsahoval tričko, čelenku, brýle, tašku a balíček s práškovými barvami, které by měly být zdravotně nezávadné.

Práškové barvy jsou z kukuřičného škrobu, sody a potravinářských barviv. Žádné reakce nezpůsobují. A pokud se dostanou do očí, většinou se rychle vyplaví. Ale brýle vás uchrání před většinou problémů,“ ubezpečovala o bezpečnosti barev tisková mluvčí The Color Run Prague Barbora Hořavková. 

Právě možnost zažít si nevšední barevný běh přilákala i Pražany, kteří by se na běžecký závod běžně nepřihlásili. „Nejsem zrovna fyzicky zdatná. Ale řekli jsme si s přáteli, že utvoříme tým a užijeme si akce a vyblbneme se. Navíc je supr, že doba běhu se neměří, a tak se nemusím porovnávat s ostatními, že bych se cítila jako loser,“ těšila se z akce Dana (23), která po sobě s přáteli sypala poslední pytlíčky s barvou.

Před samotným během se tak po obarvení začali všichni fotografovat. „Vypadá to jednoduše cool. Už jen pro tu party před tím samotným během to stojí,“ svěřila se studentka Veronika (19), která si nemohla nechat ujít selfie své barevné tváře.

Video
Video se připravuje ...

Color Run Prague Efo



Různobarevný obličej a barevně zaprášené oblečení měl každý. „Barvy jsou samozřejmě pratelné a vyprat se dají, i když nedoporučujeme brát si na akci svoje oblíbené drahé oblečení a být z toho pak zbytečně nervózní. Naopak, pokud se vám bude vaše bláznivě obarvené tričko líbit, stačí vyprat ho v octě a svou barevnost si zachová,“ upozorňovala Barbora Hořavková.

Fotogalerie
14 fotografií