Šestý ročník akce Máme otevřeno přinese návštěvníkům komentované prohlídky výstav, hudební, divadelní i filmové zážitky, diskuze a také workshopy. V Centru současného umění DOX, které je již od roku 2012 organizátorem akce, budete moci zhlédnout celkem 5 výstav. Součástí programu bude vernisáž výstavy sochaře Richarda Kočího, komentovaná prohlídka rozsáhlé multimediální výstavy Duše peněz a hudební set DJe Radia 1 Zdeňka Lichnovského na terase DOXu.


Kromě DOXu si mohou Pražané přijít na své v dalších sedmi galeriích. „Například ve Veletržním paláci je možné podívat se do aktuálních výstav, stálých expozic i na doprovodné diskuze. INI gallery představí díla studentů UMPRUM, Chemistry Gallery organizuje komentovanou prohlídku výstavy Jana Vytisky a od půl desáté zde vypukne afterparty s DJs,“ doporučovala tisková mluvčí projektu Máme otevřeno Zuzana Masná.

Pro milovníky filmů je připravené promítání v La Fabrika a ve Studiu Alta. Bio Oko se protentokrát rozhodlo zpřístupnit divákům promítací kabinu. Do doprovodného programu se zapojí také umělci a designéři, jako například interiérová architektka Helena Dařbujánová, knihkupectví Page Five nebo obchod s „pomalou módou“ Recycle with Love. Nové módní kolekce představí ateliéry Jakoby, Sisters Conspiracy, Akari a Koncept Story. 

Do akce Máme otevřeno se zapojily i kavárny. „Do Café Letka zajděte na DJ program s živým zpěvem, do Bistra 8 na výstavu a do Tiskárny na vzduchu na improvizační workshop,“ radila Zuzana Masná s výběrem programu.

Dalšími podniky, které otevřou své dveře, jsou Berlínskej model, Centrum a nadace pro současné umění Praha, Designiq, Galerie Scarabeus & Muzeum kávy Alchymista, Galerie Petr Novotný, Fair Art, Hackerspace Brmlab, Monom, Pidivadlo, Schnirch a Spolek Skutek. Podívejte se na mapku, která vám usnadní orientaci a díky které si můžete nejlépe naplánovat trasu večera.