Kulturní centrum Containall funguje již čtvrtým rokem. „Pilotním projektem bylo vytvoření venkovní kulturního centra za využití přepravního kontejneru, z čehož vzešel i samotný název naší společnost - Containall. Kontejner tak již čtvrtým rokem funguje na Malé Straně v Cihelné ulici a druhým rokem na Stalinu,“ vyprávěl Matěj Vlašánek, produkční celého projektu.


Na zahájení sezóny přišly desítky mladých Pražanů. „Containall má své kouzlo. Chodím sem už čtvrtým rokem, a zahájení jsem si tak nemohla nechat ujít. Má to tady své osobité kouzlo,“ chválila si místo Denisa (27), která přišla na zahájení společně se svými přáteli.

„Nejvíce pyšní jsme na atmosféru, která se nám podařila vytvořit. Našim cílem je vytvořit příjemné místo se zajímavým programem pro setkávání lidí,“ vyprávěl Matěj Vlašánek po několika úspěšných sezónách kulturního centra, které láká davy mladých. 

Na zahájení jsem se vážně těšil. Škoda, že je Containall aktivní jen do září. Chodím sem totiž na velmi zajímavé workshopy, koncerty, ale taky přednášky. Kdo nezažil, o hodně přichází,“ hodnotil pozitivně kulturní centrum pravidelný návštěvník Marek.

Projekty Containallu neskončí pouze u dvou míst. V současnosti tým Containallu spolupracuje s Karlín Studios na přetvoření nevyužívané Haly 40 v Holešovické tržnici na galerii a ateliéry jak pro etablované umělce, tak pro čerstvé absolventy pražských vysokých uměleckých škol.