Rande, přátelské posezení, chuť přečíst si knihu o samotě nebo se opálit. Každého táhne do parku jiná aktivita. „Nerada si čtu knihy doma, není to ono. Ale jakmile vyjdu do parku, sednu si na zem, poslouchám štěbetání lidí kolem, takový ten ruch, kdy nevnímáte slova, ale z konverzace druhých se stává zajímavé pozadí, které je jako hudba ve filmu,“ vyprávěla zasněně Lenka (26), která si právě četla v parku a netrápila se tím, že by podvečer trávila sama bez přítele nebo kamarádů kolem.


Více než velké hodování lákalo Pražany užít si podvečer s vínem nebo pivem. Jen zřídka se našla dvojice, která by u sebe neměla lahev. „Koupili jsme si jen jednu lahev vína. Ale na tom sluníčku musím říct, že mám pocit, jako kdybychom vypili alespoň dvě,“ rozesmál se Patrik (23), který si dopřával poslední doušky červeného vína.

Ti, kteří dorazili okolo třetí hodiny odpolední, měli ještě šanci najít si ta nejlepší a nejpříjemnější místa. Ostatní už neměli na výběr. Po páté hodině odpolední totiž už přes lidi skoro nebyla vidět tráva.

Fotogalerie
24 fotografií