Počasí 23. dubna pořadatelům nepřálo. Těmi byli studenti oboru Arts Management Vysoké školy ekonomické v Praze, kteří pro Žižkovany připravili již šestou kulturní akci v podobě neziskového festivalu Apríles.

Apríles  je neziskový festival, který původně vznikl jako praktická seminární práce. V roce 2014 se přestěhoval ze Stromovky na žižkovskou Parukářku a začal se postupně zaměřovat na specifickou žižkovskou kulturu a rozmanitost tamního života. Vytváří tak specifický lokální festival jak pro rezidenty, tak návštěvníky této neobyčejné pražské čtvrti,“ uvedli organizátoři akce. 



Tématem letošního ročníku byly žižkovské ulice. Na pódiu tak zněl především rock a crossover. „Musím letošní ročník pochválit. Vybrali parádní kapely. Žižkováci Wild Tides nezklamali. A samozřejmě nejlepší byli Coccotte Minute,“ chválila organizátory za hudební výběr Simona (24). 

Kromě hlavní hudební scény, připravili studenti Vysoké školy ekonomické i doprovodný program, který myslel na všechny věkové kategorie a na rozličné zájmy návštěvníků. „Měl jsem původně chuť navštívit v rámci dne bunkr Parukářka, ale bohužel vše bylo předem vyprodané. Nakonec jsme tady objevili výstavu a velmi zajímavou animační dílnu od kina Aero,“ těšil se z programu David (42).

Fotogalerie
11 fotografií