Ve znamení účasti mnoha českých celebrit se nesla bezpečnostní akce Zkus to ne!bezpečně! v sobotu odpoledně vedle strahovského stadionu. Akce zaměřená na rodiny s dětmi, které si mohly vyzkoušet trenažéry nebo třeba závody na koloběžkách, byla více než úsměvná.

Překvapením pro kolemjdoucí i samotné organizátory byla přítomnost mnoha známých lidí z oblasti filmu, hudby nebo sportu. Syn Jakuba Smolíka si tak například mohl udělat svůj první řidičák. „Jen jsme doma zapomněli kolo, ale naštěstí jich tu má policie dost, takže o řidičák Kubík nepřišel,“ povídá s úsměvem Smolík.

Podobný důvod k návštěvě dopravní akce měl také rocker Petr Janda, jehož dcery také toužily po řidičáku od policie. Kromě toho si ale také se Smolíkem užil na koloběžkách, kde si spolu zazávodili. „Je to perfektní relax,“ nechal se slyšet Petr Janda a Smolík se k němu přidal slovy „fakt úžasný“. Zatímco si pánové užívali divokou jízdu, jejich drahé polovičky s dětmi obdivovaly vodící psy nadace Mathilda. 

A to zdaleka nebyli všichni, kdo se na akci objevili. Návštěvníci zde mohli potkat také Saxanu Petru Černockou s manželem a vnučkou Coco, Kateřinu Kristelovou s dcerkou Klaudií nebo Sáru Saudkovou se třemi syny. „Kluci jsou nadšení, prošli všemi dopravními testy a soutěžemi a teď tady lítají na koloběžkách jako o závod,“ řekla o celé akci.

Petra Černocká s vnučkou Coco
Autor: Kloboukfilm

Nová auta, která na místě měly bezpečnostní složky, a hasiče obdivovala také moderátorka Kateřina Kristelová: „Mám slabost pro pořádné mužské a troufám si říct, že hasiči jsou chlapi, jak mají být, aspoň co se statečnosti týče.“ A jako velice příjemnou hodnotila celou akci i Martina Sáblíková.

Fotogalerie
10 fotografií