23. ročník Dnů evropského filmu začal už 7. dubna. Každý den si návštěvníci mohli vybírat až ze čtyř snímků. Promítání probíhá v malém i velkém sále sousedících kin Světozor a Lucerna, takže se diváci mohou lehce přemisťovat a nemusí se bát, že by druhé večerní promítání nestihli.

Kino Lucerna přinese v rámci středečního večera rumunské drama Svět patří mně, z výběru Best ofmaďarský film Zběsilci a tureckou tragikomedii Proč nemůžu být Tarkovský. Světozor v tentýž den promítá bulharsko-řecké drama Lekce, thriller z novinářského prostředí Lži vítězů, finský snímek o válce v Afghánistánu Marzia, moje přítelkyně a kriminální drama Jen Bůh odpouští.



Poslední den Dnů Evropského filmu se diváci mohou těšit v kině Světozor na irskou tragikomedii A taky jsi hnusnej!, dánský snímek z novinářského prostředí Idealista, absurdní alegorii o kolchozech a komunistickém Lotyšsku 50. let Úsvit a francouzskou komedii oceňovanou za skvělý střih Attila Marcel.

Lucerna zakončí festival celodenním promítáním, které zahájí v devět ráno snímkem Romeo a Julie. Zhlédnout bude možné i drama s uprchlickou tematikou Mediterranea, rakouské drama o prodavačce v supermarketu Supersvět a hudební dokument B-movie: zvuk a rozkoše západního Berlína 1979–1989.

Kromě běžného promítání v sousedících kinech u Václavského náměstí mají diváci možnost zažít i neobvyklý filmový zážitek v rámci doprovodného programu Film Flavour v kině Royal. Tím nevšedním zážitkem je tříchodové menu, které je tematicky laděno k promítanému snímku. Italskou večeři si diváci vychutnají 14. dubna od sedmé hodiny večerní při snímku Mládí. Milovníci francouzské kuchyně si přijdou na své 16. dubna od sedmé hodiny večerní při promítání romantické komedie Láska všemi deseti.