Studené počasí do hlavního města přinese studené proudění od severu. „Výrazně srazí teploty – při malé oblačnosti budou ve středu klesat až k -8 °C. Zlom ale přijde na Štědrý den. To se k nám od jihozápadu dostane teplý vzduch a nad naším územím se bude střetávat studený vzduch od severu s teplým od jihozápadu,“ uvedla k předpovědi meteoroložka Dagmar Honsová.

V pondělí bude na naše území od severu proudit studený vzduch, ten přinese návrat zimy. Oblačnost bude proměnlivá - převážně ale zmenšená - převládat bude polojasno, přechodně až jasno. Po ránu pozor na tvorbu náledí. Odpolední teploty se zastaví mezi 1 až 3 °C.

V úterý bude oblačno, během dne místy až polojasno. Ranní teploty budou klesat na -2 až -4 °C. Denní teploty se zastaví mezi -1 až 1 °C.

Ve středu bude nejméně oblačnosti z celého týdne – bude jasno až polojasno. Po ránu ojediněle mrznoucí mlhy. Ranní teploty budou klesat až na -6 až -8 °C. Denní teploty se budou opět pohybovat mezi 0 až 2 °C.

Ve čtvrtek bude oblačno. Ranní teploty budou klesat až na -4 až -6 °C. Denní teploty mezi 0 až 2 °C.

V pátek bude zataženo s deštěm, zpočátku mrznoucím. Ranní teploty budou klesat až na 0 až -2 °C. Denní teploty mezi 2 až 4 °C.

V sobotu bude zataženo až oblačno, občas déšť. Ranní teploty budou klesat až na 1 až -1 °C. Denní teploty se budou pohybovat mezi 4 až 6 °C.

V neděli bude oblačno, místy déšť. Ranní teploty budou klesat až na 1 až -1 °C. Denní teploty se budou pohybovat mezi 5 až 7 °C.

Fotogalerie
46 fotografií