U kormidla na radnici Prahy 6 jsou v současnosti strany ODS, STAN a KLID (TOP 09 a KDU-ČSL). V novém prohlášení o rozsahu 36 stran nastínili, co chtějí ve volebním období řešit. V dopravě chtějí kupříkladu dosáhnout kvalifikovaného posouzení možnosti, že by zelená linka metra A pokračovala z Nemocnice Motol až na Letiště Václava Havla se zastávkami na Bílé Hoře, Dědině, Dlouhé míli.

Dále budou pokračovat jednání o výstavbě tzv. Buštěhradské dráhy, která má zrychlit spojení Prahy s Letištěm Václava Havla a Kladnem. Vlaky by měly částečně putovat tunelem a nadzemní pozemky by měla získat městská část. Kromě toho diskutuje i o budoucnosti nádražních stanic ve vymezeném úseku: Dejvice, Dlouhá míle, Veleslavín.

Žádané pozemky

Rozvoj se chystá i co se týče tramvajových tratí. Praha 6 chce podpořit tři hlavní projekty. První je pokračování tramvajových kolejí z Podbaby do Suchdola. Další variantou je tramvajová linka z obratiště Divoká Šárka přes sídliště Na Dědině do terminálu JIH nedaleko OC Šestka. Posledním podporovaným projektem je trať z Dlabačova na Strahov.

Oblíbené farmářské trhy by se z prostoru u Vítězného náměstí mohly v dalších letech přesunout do ulice Technická. Praha 6 totiž v programovém prohlášení zvažuje hypotetickou možnost, že by kontroverzní pozemek Vysoké školy chemicko-technologické mohl být zastavěný. Z prohlášení také vyplývá, že zelený prostor nedaleko zastávky Hradčanská nad nádražím Dejvice by měl projít proměnou a měla by tu vzniknout „čtvrť 21. století“. Konkrétní podrobnosti, ale nejsou k chystanému projektu uvedené. Celé prohlášení si můžete přečíst zde.