2. ledna začaly opravné práce na poliklinice Malešice. Ty by měly zdejší zdravotnické zařízení konečně zmodernizovat a upravit, přičemž by se rekonstrukce měla v pozitivním slova smyslu podepsat na modernějším zázemí, kvalitnějším komfortu i příjemnějším prostředí pro pacienty, návštěvníky i lékaře.

Rekonstrukce za „plného“ provozu

Rekonstrukce bude probíhat ve dvou fázích, přičemž kompletně hotova by měla být v roce 2021. Dobrou zprávou pro docházející bezesporu je, že se opravné práce dotknou chodu polikliniky jen zčásti. Veškerá zdravotní péče pro pacienty totiž zůstane zachována, a to díky tomu, že se poliklinika neopraví naráz ale postupně.

Během obou fází rekonstrukčních prací lékaři působí v právě nerekonstruované části kliniky. Ti, kteří se již „nevešli“, přestěhovali dočasně svá pracoviště do protějšího Bytového domu Malešice, který je rovněž ve vlastnictví Prahy 10. Zachován by prozatím měl zůstat i chod lékárny. Pro pacienty a docházející přitom bude připraven názorný orientační systém, díky kterému by se mělo předejít dlouhému hledání vlastního lékaře.