Toalety budou za bazénem lachtanů a pavilonem tučňáků. „Jde o to udělat velké hygienické zázemí poblíž hlavního vchodu, protože návštěvníků je pořád více. Ještě tam je ohled na školy a skupiny zejména s dětmi,“ řekl ředitel zoo Miroslav Bobek, podle kterého by mělo být na novou sezonu vše hotové.

Tematicky bude uzpůsobena i fasáda budovy, na které bude umístěna nová expozice. „Tam bude zajímavé to, že tam bude zvnějšku expozice koprolitů, to znamená zkamenělého trusu, a replik skutečného trusu zvířat,“ řekl.

Investice do infrastruktury, která slouží návštěvníkům, je podle ředitele zoo nutné dělat pořád. „Teď se třeba předělávají chodníky, budeme muset předělávat prostor obory, stánky a restauraci,“ dodal.

Zoo Praha patří mezi nejnavštěvovanější místa v Praze. Od roku 2005 každý rok návštěvnost překračuje hranici jednoho milionu. Loni ji navštívilo 1 445 126 lidí, což byl druhý nejlepší výsledek za dobu její existence. Víc lidí do pražské zoo přišlo jen v roce 2016. Letos do 29. srpna do zoologické zahrady přišlo 1 065 476 návštěvníků.