Přes léto a částečně ještě přes podzim se na západním okraji Žižkova chystá rekonstrukce plynovodního řádu včetně přípojek na komunikacích. Práce započnou 30. července v ulicích Bořivojova, Chvalova, Lipanská a Čajkovského a potrvají do 29. srpna. Odbor dopravy Úřadu městské části Praha 3 proto nabádá řidiče k nutnému vyparkování vozidel z daných ulic.

Totéž se pak od 30. srpna do 26. září týká ulic Bořivojova, Krásova a Víta Nejedlého. V termínu 27. září až 10. října se rekonstrukce přesune do Bořivojovy a Ježkovy ulice. Od 19. do 31. října se omezení budou týkat další části ulice Bořivojovy a U Rajské zahrady. Od 9. až do 23. října budou práce postupně pokračovat v ulici Víta Nejedlého.

Úplná uzavírka

V souvislosti s rekonstrukcí plynovodu dojde v termínu 4. až 10. srpna k uzavírce Příběnické při nároží ulic Příběnická a Seifertova. Pro obyvatele přilehlého vnitrobloku bude umožněn výjezd po části zobousměrněné vozovky Seifertova a dále do ulice Řehořova. Příjezd do Příběnické ulice bude umožněn přechodným dopravním značením z Řehořovy ulice.