Proklínaná oprava severního výstupu metra B Anděl se chýlí ke konci. Obyvatelé během ní museli vystupovat směrem k autobusovému terminálu „Na Knížecí“ a ke křižovatce dojít. V době uzavírky Dopravní podnik vyměnil eskalátory, odstranil průsaky vody a obnovil strojovnu pohyblivých schodů. Celá oprava měla stát 225 milionů korun a odhadovaný čas prací byl devět měsíců.

Rekonstrukce výstupu z metra byla nakonec dokončena přibližně o dva týdny dříve, než se plánovalo. „V tuto chvíli nevíme přesně den, kdy bude výstup otevřen, ale mělo by to být začátkem týdne,“ řekla mluvčí Dopravního podniku hlavního města Aneta Řehková. Během oprav došlo i k nepříjemným situacím, kdy bylo nutno opravit přetížené výtahy. Ty představovaly jedinou cestu, jak se bez obcházení dostat rovnou k „Andělu“. 

Od příštího týdne se také znovuotevřou tradiční páteční farmářské trhy. Ty se nekonaly z důvodu zvýšené prašnosti ze stavby. Další opravy metra čekají na lince C Opatov a na lince A Floru. Neměly by však omezit provoz a dostupnost metra. 

Fotogalerie
5 fotografií