Cyklistický závod Pražské schody slaví v hlavním městě čtvrt století. Pětadvacátý ročník s sebou do centra metropole opět přinese netradiční závod, který povede po zámeckých schodech pod Hradem a uličkami Malé Strany.

Kromě sportovního zážitku s sebou tato akce nevyhnutelně přinese i některá dopravní omezení. Závod se koná v úterý 29. května, kdy slavnostní zahájení proběhne v 15:30 hodin, poslední cyklisté trať zdolají po 19. hodině. Závodníci pojedou po trase Nerudova – Ke Hradu – Zámecké schody – Thunovská – Zámecká – Malostranské náměstí – Tržiště – Břetislavova – Jánský vršek.

Tudy budou cyklisté v srdci metropole kroužit.
Autor: MČ Praha 1

Pořadatel závodu bude mít zázemí na Hradčanském náměstí, Loretánském náměstí a Pohořelci. Příprava tu začne už v pondělí 28. května od 15:00 do 22:00 hodin, pokračovat bude následující den od 6:00 hodin. Demontáž začne probíhat hned po skončení závodu, protáhne se ale ještě do středy 30. května od 8:00 do 11:00 hodin.

Zákaz vjezdu v den konání akce bude platit v Nerudově na úsecích Jánský vršek – Zámecká a Úvoz – Jánský vršek, dále v ulicích Jánský vršek, Šporkova a Tržiště. Objížďka povede po trase Malostranské náměstí – Letenská – Klárov – Chotkova – Mariánské hradby – Jelení – Keplerova – Pohořelec – Úvoz. V okolí trasy závodu je navíc potřeba počítat se sníženým počtem parkovacích míst.

Fotogalerie
6 fotografií