Do konce března mohli občané Prahy 11 podávat nejrůznější podněty a návrhy na radnici Jižního Města. Dohromady jich lidé podali 53. V současné době radnice tyto návrhy vyhodnocuje především z hlediska realizovatelnosti, aby několika „vyvoleným“ poskytla v květnu a červnu možnost k propagaci před veřejností.

S občany se snažíme intenzivně bavit o tom, co jim na Jižním Městě chybí, nebo co by chtěli změnit. Díky těmto rozhovorům i pravidelným veřejným setkáním tak získáváme mnoho užitečných podnětů,“ vysvětlil starosta Prahy 11 Petr Jirava (ANO).

Skatepark i stromy podél dálnice

Lidé by si podle navržených projektů přáli především praktické zkvalitnění okolí. Více květinových záhonů, nové přechody pro chodce, chytré lavičky či podzemní kontejnerová stání. Jeden projekt navrhuje výsadbu stromů podél dálnice D1, jejíž úsek městskou částí prochází. Zároveň se vyskytly i projekty týkající se volnočasové aktivity v podobě vybudování nového skateparku nebo také založení muzea rybářského sportu a přírody.

Co se bude dít dál?

Od 21. května do 10. června budou moci navrhovatelé projektů uskutečnit propagační kampaně ke svým návrhům. Ještě předtím odborníci pověření radnicí vyčlení do užšího výběru ty projekty, které bude možno realizovat.

Užší výběr projektů bude veřejnosti představen na veřejném setkání 23. května v 18 hodin v ZŠ Mikulova. I nyní je ale možno se se všemi návrhy seznámit na stránkách projektu. Od 11. do 30. června proběhne hlasování veřejnosti. Podle preferencí obyvatel totiž vzejdou vítězné návrhy, které radnice Prahy 11 uskuteční.