O víkendu se musejí cestující pražskou MHD připravit na komplikace na povrchu i v podzemí. Během soboty i neděle se budete muset obejít bez stanice metra Muzeum na lince A, kudy budou jednotlivé spoje pouze projíždět. Půjde o první z celkem čtyř víkendových uzavírek, které stanici čekají v rámci probíhající rekonstrukce.

„Budou tak provedeny stavební práce, které si žádají delší souvislou výluku celé stanice. V pondělí 16. dubna od zahájení ranního provozu metra bude opět sloužit pro přepravu cestujícím pouze první kolej ve směru Depo Hostivař,“ uvedla tisková mluvčí dopravního podniku Aneta Řehková.

Komplikace se budou v centru Prahy vyskytovat i v rámci tramvajové dopravy. Nejprve v sobotu 14. dubna od 4:30 hodin dojde k částečnému přerušení provozu v oblasti křižovatky ulic Spálená a Lazarská.

„Z důvodu extrémního zatížení tramvajovým provozem se bude provizorně opravovat křižovatka Lazarská – Spálená. Tato krátkodobá výluka tramvajových linek je vyvolána potřebou okamžitého zásahu v kolejové konstrukci křižovatky bez možnosti odkladu nebo plánování. Rozsáhlejší opravu provedeme až na podzim,“ uvedl technický ředitel dopravního podniku Jan Šurovský.

Tramvaje o víkendu nepojedou přes Václavské náměstí.
Autor: DPP

V rámci této výluky se tramvajová trať obousměrně uzavře v noci ze soboty na neděli. Navazovat bude další výluka v neděli 15. dubna, kdy budou dělníci dopravního podniku od 4:30 hodin opravovat trať v úseku Lazarská – Jindřišská. Informace o sobotní výluce naleznete na webu dopravce, následují podrobnosti o noční uzavírce a informace o dopravních změnách v rámci nedělní opravy trati, která skončí v 18:00 hodin.

Kromě toho budou v neděli obousměrně přerušeny spoje kolem Pražského hradu. Od 07:30 do 17:00 nepojedou tramvaje v obou směrech v úseku Malovanka - Brusnice - Chotkovy sady. Linky 22 a 23 i historická linka 41 budou jezdit odklonem.

Fotogalerie
4 fotografie